Rektör Demirdağ'dan 15 Temmuz Mesajı

Demirdağ: Bu vatan için hiç düşünmeden canlarını ortaya koyan şehitlerimiz için, 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak ve unutturmamak manevi bir vazifedir.

Rektör Demirdağ'dan 15 Temmuz Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ mesajında;

“Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen FETÖ Terör Örgütü ve dış destekli 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha kınıyor, milletimizin dirliğine, birliğine ve milli iradeye yönelik yapılan bu hain girişimlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi, kararlı duruşu ve liderliği etrafında kenetlenen kahraman halkımız tüm kesimleri ile tek yürek olup bu hain kalkışmayı bertaraf etmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminin ilk saatlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokaklara, Meydanlara Çıkın” talimatı üzerine ilimizin tüm kurumları halkımızla birlikte meydanlarda toplanarak demokrasi nöbetlerini tuttu.

“15 TEMMUZ RUHUNU CANLI TUTMAK VE UNUTTURMAMAK MANEVİ BİR VAZİFEDİR”

Hukuk ve demokrasiden taviz vermeden, Fırat Üniversitesinin tüm mensupları ile devleti ve hükümetinin yanında yer aldığını bir kez daha belirterek, bu vatan için hiç düşünmeden canlarını ortaya koyan şehitlerimiz için 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak ve unutturmamak manevi bir vazifedir.

Devletimize ve demokrasiye kast etmek üzere FETÖ’nün kalkıştığı hain darbe girişimine karşı destan yazan, milli iradeye ve devletimizin bekasına sahip çıkan tüm milletimize şükranlarımı sunuyor, başta 15 Temmuz kahramanlarımız olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137