Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Toprak ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Cemiyet toplantı salonunda gazetecilerle bir araya geldi.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Demirdağ’a, Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir ile Koordinatör Mustafa Tanyıldızı da eşlik etti.

DEMİRDAĞ: İLİMİZİN HER YÖNÜYLE GELİŞMESİNDE CİDDİ BİR KATKISI VAR

Gazeteciler Cemiyeti ziyareti ile ilgili bir değerlendirme yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “İlk kurulduğu günden beri hem yerelde hem de ulusal düzeyde kendinden söz ettiriyor. Özellikle ilimizin her yönüyle gelişmesinde ciddi bir katkısı var. Görev süremiz boyunca da bunu hissettik. Biz yöneticilerin yaptığı hatalar ve eksiklikler olabilir ama zaman zaman siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın dost sohbetlerinde, basın yoluyla ya da telefonla uygun şekilde uyarılarını gayet makul karşılıyoruz. Olması gereken de bu ama mühim olan birbirimize yardımcı olmak, motive etmek. Dolayısıyla 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen törende bulunamadım. İnşallah bir sonrakine beraber olacağız. Yerel gazeteler her sabah incelerim. Memlekette gözümüzden kaçan olaylar hakkında bilgi sahibi olmak hem de siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın özellikle de bizi ilgilendiren köşe yazıları ve haberleri inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

TOPRAK: SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Toprak ise, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Yerel basın konusunda bizlere destek verdiniz, hep yanımızda oldunuz. Görsel ve yazılı basının güçlü olması gerekiyor. Vatandaşın en rahat ulaşacağı yer basındır. Basının daha güçlü olabilmesi için çok okuyucuya ulaşması lazım. Okuyucunun desteklemesi lazım. Televizyonların izlenmesi lazım, gazetelerin satılması lazım. Yerel Gazetelerimizi Üniversite olarak alıp bizlere destek oluyorsunuz. Bu açıdan size teşekkür ediyoruz” dedi.