Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Koronavirüs salgını sürecinde kamu personellerinin sağlığının korunmasına destek olmak amacıyla ihtiyaç duyulan siperlik maske üreten Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli ile gönüllü öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

Milli dayanışma ve sorumluluk bilinciyle Mühendislik Fakültesi tarafından 10.000’nin üzerinde üretilen siperli maskeler, başta sağlık personeli ve güvenlik görevlileri olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki kamu kurumlarına gönderildi.

Özellikle salgın sürecinde yoğun mesai harcayan sağlık personeli ve güvenlik güçlerini hastalıktan koruma adına Mühendislik Fakültesi personel ve öğrencilerinin önemli bir katkı sağladıklarını belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, üretilen 10.000’i aşkın siperli maskeden yaklaşık 4.000 tanesini ilimizdeki sağlık personeline ücretsiz dağıttıklarını, bu süreçte başta Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Doç. Dr. Oğut Yakut ve emeği geçen akademik ve idari personel ile gönüllü öğrencilere teşekkür ettiğini söyledi.