Rektör Demirdağ: “Üniversite hastanemizde pozitif hastamız yok”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Kanal Fırat canlı yayınında koronavirüse karşı alınan tedbirleri açıkladı. Rektör Demirdağ, “Fırat Üniversitesi hastanesinde korona şüphelisi vakalarımız var” dedi.

Rektör Demirdağ: “Üniversite hastanemizde pozitif hastamız yok”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuğu oldu.

Rektör Demirdağ, Üniversite Hastanesi’nde alınan koronavirüs tedbirlerini anlatarak bir bölümü koronavirüs vakalarına ayırdıklarını belirtti.

“FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE KORONA ŞÜPHELİSİ VAKALARIMIZ VAR”

Üniversite hastanesinde koronavirüs şüphelisi hastaların olduğunu belirterek, “Fırat Üniversitesi hastanesinde korona şüphelisi vakalarımız var. Daha önce de oldu. Hastaneye yatırarak izlediğimiz taburcu ettiğimiz hastalar var ama doğruladığımız bir vaka yok. Yani bizim hastanemizde pozitif çıkan bir vaka yok. Ama tabi ki her gün 3-4 tane bazen 2 tane şüpheli hasta oluyor. Eğer onlar gerçekten yüksek şüphe varsa onları yatırıyoruz, örneklerini alıp yoluyoruz. Sonucuna göre takip ediyoruz. Yetmiyor, bir de etrafını da mutlaka sağlık il müdürlüğümüze haber verip etrafını da tarama yöntemini sağlayıp, tedbiren gözlem altına alıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ DIŞARIYA ÇIKMASIN”

Aynı zaman da Fırat Üniversitiesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, koronavirüsle ilgili de bilgiler vererek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ve mümkün mertebe dışarıya çıkmamaları gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 11:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakkoş
Gakkoş - 4 yıl Önce

Hastane pislik içinde. Bir gün çık katları gez bakalım. Birde en iyisi diyorsun.

SIRADAKİ HABER

banner137