Rektör Göktaş’tan Haklı Tepki! “Allah’a Havale Ediyorum”

Fırat Üniversitesi’nde 1984 yılında yapılan Fen Fakültesi D Blok, 24 Ocak depreminde orta hasar aldı. Güçlendirmek için kolonlar incelendiğinde ise bir kolonda ciddi bir hata yapıldığı görüldü. Durumu fark eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, müteahhiti Allah’a havale ettiğini söyleyerek tepki gösterdi. Öte yandan binayı yapan firmanın yıllar önce kapandığı ve müteahhitlerinin de öldüğü öğrenildi.

Rektör Göktaş’tan Haklı Tepki! “Allah’a Havale Ediyorum”

24 Ocak Elazığ depreminde Fırat Üniversitesi’nde yer alan ve 1984 yılında yapılan Fen Fakültesi D Blok orta hasar görmüş ve güçlendirilmesi gerektiği belirtilmişti.

Depremin ardından Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş da söz konusu fakülte binasında tüm incelemelerin yapılması gerektiği talimatını vererek olası bir sorunun önüne geçmek amacıyla kolonların titizlikle incelenmesini isterdi.

Rektör Göktaş’ın talimatıyla fakülte binasında güçlendirme ve inceleme çalışmalarına başlandı. Ancak fakültesi binasının inşaatında ciddi hatalar yapıldığı görüldü. Öyle ki bir kolonda kaydırma yapıldığı görüldü.

Güçlendirmek için çevresi temizlenen kolonda kaydırma olduğu ve kolonun üst kısmıyla zemin kısmı arasında fark olduğu tespit edildi.

REKTÖR GÖKTAŞ, DURUMU ORTAYA ÇIKARDI

Öğrencilerin eğitim aldığı fakülte binasında böyle bir hatanın yapılmasına tepki gösteren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla binayı yapan müteahhiti Allah’a havale ettiğini söyledi. Rektör Göktaş’ın yapılan hatayı tespit edip durumu gündeme getirmesi kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

REKTÖR GÖKTAŞ, HAKLI OLARAK TEPKİ GÖSTERİ

Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Allah korkusu olmadığı için desem Müslüman bir ülkedeyiz. Bu binayı yapan Müslüman değil desem inancıma ters. En iyisi ‘Allah’ım üniversitemizde bu binayı yapan müteahhiti sana havale ediyorum’ deyip kapatayım” dedi.

MÜTEAHHİTLERİ ÖLMÜŞ

Yapılan araştırmalarda 1984 yılında binayı yapan müteahhit firmanın yıllar önce kapandığı ve müteahhitlerinin ise öldüğü öğrenildi.

Öte yandan binada hızlıca güçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 18:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Molla Kasım
Molla Kasım - 3 yıl Önce

Sn.Rektör,
Ne demek Allah'a havale ediyorum.Bir bilim kuruluşu yöneticisine yakışıyor mu? Müteahhit filan ölmemiş,sadece Müteahhit firmanin şantiye şefi ölmüş,o kadar.Firma Hacettepe Çocuk Vakfına bağlı Dilek Inşaat,Petek Inşaat,Destek Inşaat,Tepe Inşaat vs.Halen aynı vakfın ikinci şirketi sizde faaliyetine devam ediyor.Bu firmanın çalışanları şimdi bu ikincil şirkette size iş yapıyorlar.Yani hala iş vermektesiniz.Ayrica O işin size bağlı yapı işlerinde çalışıp emekli olan kontrol mühendisleri hayatta.Daire Başkanı,Kontrol Amiri,Kontrol muhendisleri yaşıyor ve bir kaçı hala sizin memurunuz!Sadece kontrol mühendisleri değil,kabul heyetleri de yaşıyor ve Elazığ'da.Şantiyede maaşlı çalışan biri ölünce firma ölmüş mü oluyor,hala Size ÎŞ yapmaktalar,Ey REKTÖR böyle acizlik olmaz,hatta üstünü örtme gayretinizide hayretle karşılıyorum.Bu bilgiyi size verenlerin gayretkeşligi de şayani hayret.Bu işin parasını ödeyenler ve denetleyenlerin isimleri ile bütün istihkak evraklari sizin elinizde ,üzerine gidip ortaya çıkaracaginiza ,nereye havale ediyorsun , Beyefendi,yazıklar olsun.Bu firma tam 25 yıl dan fazladır bütün ihaleleri alıyor,vakıf madarafi azaltmak için,ikinci kardeş firmasıyla devam ediyor.Uyanin , uyanın.Yillarca bu firmaya iş veren,ihale ve yeterlilik komisyonlarına bakarsanız herşey ortaya çıkar.

:(
:( @Molla Kasım - 3 yıl Önce

Rektör de açıklama yaptığına pişman oldu. Sizden böyle bir çıkış beklemiyordu. Elazığ şakşakçılarından alkış beklerken bu yorumunuz adeta “kral çıplak” oldu. Lakin sizin bu söylemleriniz hukuk devletlerinde söker...

Mahmut
Mahmut - 3 yıl Önce

Medeni ülkelerde “ havale etmek” diye bir şey yoktur, bu işi yapan müşahit, şantiye sorumluluları, kontrol mühendis ve onay makamları soralı olarak sorumludurlar. Uygarlık, tüm bu insanlık dışı icraatı yapan pislikleri tesbit edip Yargıtay mevkilerinde gereği yapılmalıdır

Toprak
Toprak @Mahmut - 3 yıl Önce

Haberi okumadın mı? Sorumluları ölmüş yapacak birşey yok onun için Allah’a havale ediyorum ediyorum demiş rektör bey.

Yakup
Yakup @Mahmut - 3 yıl Önce

Rektör beyi kutlarım üstünü kapatmamış. Elazığ böyle dik duranlara alışık değil. Sorumluları izin verenleri ölmesi eminimki adli süreci de başlatırdı. Eğer halen yaşayanları varsa da bundan sonra süreç savcılar da onların araştırması lazım.

elazığlı
elazığlı - 3 yıl Önce

hocam sadece o mütaahiti değil o inşaatı kontrol eden mühendis mimar atık kimse orda çalışan ustasına kadar ve ihaleyi yapan ödemesini yapan sorumlularıda havale et

Askeri
Askeri - 3 yıl Önce

Kontrol mühendisi nerde miş

mustafa paşalı
mustafa paşalı - 3 yıl Önce

hepsini mütaahit mi yaptı bu işin faturası ölen birine mi kesilecek
Sayın Rektörüm yada Sayın Savcılarım o zaman kim yaptı, kim kontrol etti, kim teslim aldı kim görmezden geldi hepsi araştırılsın o zaman helal olsun derim, ha yapılmadı ahan bende Sayın Rektörümü, Sayın Savcılarımı, Sayın Elazığ'ı temsil eden kişileri Allah-u Teala'ya havale ediyorum, oki havale etmekle OLİSE.

Tabi
Tabi - 3 yıl Önce

Ölmeseydi, kimse çıkıp açıklama yapmazdı. Öldüğü için sallayın arkadan.Medya bile mütaahhit korkusundan haber yapamazdı.

40 milyon tl
40 milyon tl @Tabi - 3 yıl Önce

40 milyon tl ye kuzey imar yolu yapıldı. Yapıldığı günden bugüne kadar düzeltilmedi. Hangi haber kanalıında haber yapıldı? Şuan bile yeniden asfalt seriliyor.

Reis
Reis @Tabi - 3 yıl Önce

Çok doğru bir tespit kardeşim daha iyi açıklanamazdı

Fason
Fason - 3 yıl Önce

Sn Rektör,müteahhidin amacı,kar ve fazla kazançtır,hile de yapabilir,betondan da demirden de çalabilir,malzemenin ucuzunu da kullanabilir.Fakat bütün bunlardan sorumlu, Yapı Îsleri D.B. teşkilatın var,bunlar nerede?Ayrıca bir incelettirirsen goreceksinki,normal birim Bayindirlik Birim fiyatlarının ,üstelik 1.90 katı Özel Fiyatlarla ödeme yapılmış. Bunlarin dosyalarını incelemeden,üstelik bunu alemi efrada böyle acıklaman,kusura bakma ama zatialinize yakışmadı ve sizi çok zor duruma düşürdüğünü görüyorum.Yetki Siz de hiçbir yere havale edip kurtulamazsiniz.Baksana aynı firmanın,kardeşi hala size Îş yapıyormuş !Derhal el koyun vebali boynunuzadir.

Kuseyri
Kuseyri - 3 yıl Önce

Gecen yıl depremden sonra Rektörlük B Blok inşaatı ağır hasarlı olduğunu açıklayıp, Muh Fak.Inş.Muhendisligi,Prof.Doc.ve Dr.Ogretim elemanlarınca ,beton karot
testi raporu kamuoyuna yansıdı,sonucu; beton C 7 çıktı.Normalde 25 in üzerinde olması lazımdı,ne yaptınız?Hicbirsey.Halk bilmiyor diye,bu şehir Muhendislerin harman olduğu il,anlayanların ne gözünden ne de hafızasından çıkmadı.Aciklayin Hocam ne yaptınız?Bir işlem yapılmaması,üzerini ortmekle eşanlamlı olup,sadece sureti Haktan görünmekdir.Vesselam.


SIRADAKİ HABER

banner137