Karakoçan Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezinde usta eğiticiler eşliğinde anneler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarının hayallerindeki kıyafetleri dikmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Çocuklar giymek istedikleri kostümleri seçiyor, anneleri de dikiyor.

BULUT: ONLARIN İSTEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Çocukların seçtiğini, annelerin de kıyafetleri diktiğini bildiren Aile Destek Merkezi Koordinatörü Ayşe Bulut, yaptığı açıklamada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukların kostüm giymek istemeleri üzerine böyle bir çalışma yapıyoruz. Çocukların kendi bayramlarında gönüllerince eğlenmeleri için onların isteğini gerçekleştiriyoruz. Usta eğiticiler ve anneler olarak bir araya gelerek çocukların istediği kostümleri dikmeye karar verdik. Çocuklarımız, bayramlarında hayallerindeki kostümleri giyerek eğlenecekler. Çocukların daha çok izledikleri çizgi film karakterlerinin kıyafetlerini tercih ediyorlar. Çok güzel kostümlerin ortaya çıkıyor, çocuklar çok mutlu oluyor. Çocuklarımız istediği, tasarladıkları kıyafetleri en mutlu günleri olan çocuk bayramında giyme fırsatı bulacaklar. Bu onları çok mutlu ediyor” diye kaydetti.

KAVLAK: ÇOCUKLAR NE TASARLADIYSA ANNELERİ ONU DİKTİ

Halk Eğitim Merkezi moda tasarım eğitmeni Makbuse Kavlak da çalışmanın tamamen çocukların isteği doğrultusunda gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Çocuklar ne tasarladıysa anneleri onu dikti. Bu çalışma tamamen çocukların hayal dünyasına bağlı kalınarak yapıldı. Çocukları mutlu eden şeyler tamamen kumaşa yansıtıldı" diye konuştu.

ORHAN: ELBİSEYİ DİKERKEN HİÇ YANIMDAN AYRILMADI

Annelerden Tuğba Orhan da oğlu ile bu etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Kostümü oğlumun yönlendirmesiyle hazırladım. Oğlum, bayram için babasının asker elbisesini istedi. Ben de aynı babasının elbisesine benzer elbise diktim. Oğlum çok mutlu oldu. Elbiseyi dikerken hiç yanımdan ayrılmadı. Bir hafta boyunca elbisenin dikimini izledi" ifadelerini kullandı.

Torununa çizgi film karakteri Elsa'nın kıyafetini diktiğini dile getiren Sevgi Orhan da torununun çok mutlu olduğunu aktardı.

Çocuklardan 5 yaşındaki İbrahim Efe ise "Ben örümcek adam olmak istiyordum. Anneme örümcek adam yapmasını söyledim. O da yaptı." dedi.