Türkiye’de 15-21 Mart tarihlerini içine alan haftada Tüketici Haftası kutlanmaktadır.

Dünya Tüketiciler Günü kapsamında “Tüketici Hakları” bilincini geliştirmek amacıyla Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri arasında “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu resim yarışması yapıldı.

Elazığ’da da bu kapsamda yarışmaya katılım gösterip dereceye giren Şehit Süleyman Budak Ortaokulu, Elazığ Ortaokulu, TOKİ Fırat Ortaokulu ve öğrencilerine katılım sertifikası ve ödül verildi.  

Ödüller öğrencilere, Elazığ İl Ticaret Müdürlüğü bünyesinde bulunan Elazığ Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Bilal Öztürk tarafından takdim edildi.

“ELAZIĞ, HER YIL “DÜNYA TÜKETİCİLER GÜNÜNÜ”  KUTLUYOR”

Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk yaptığı açıklamada, “Bilinçli toplum bilinçli tüketicidir. Bu vesileyle Elazığ halkının kendi arasında her zaman sorunlarını çözmüş, bilgili ve bilinçli,  hakkını arayan bir toplum olarak görmek arzusuyla her yıl 15-21 Mart tarihleri arasında kutlanan “Dünya Tüketiciler Gününü”  kutluyor” dedi.

Ayrıca, Tüketici Haftası dolayısıyla Elazığ'ın alışveriş merkezlerinde stantlar açılarak vatandaşlar Tüketici Hakları konusunda bilgilendirildi.