Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kadınların yaptığı rölyef ve filografi sergisi Akgün AVM’de açıldı.

“ÇOK DEĞERLİ ÜRÜNLER HÜNERLİ KADINLARIMIZIN ELİNDE ŞEKİLLENDİ”

“Birbirinden güzel ürünler kadınların elinden şekillenerek ortaya çıktı” ifadelerini kullanan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Atıcı yaptığı konuşmada, “Birbirinden çok değerli ürünler hünerli kadınlarımızın elinde şekillenerek çok güzel tablolar, eserler ortaya çıktı. Burada 2 sanat dalında ürünlerimizi ortaya koyduk. Biri filografi diğeri kağıt rölyef. Kağıt rölyef kağıtların en az 3 an fazla 10 kat üst üste konulup değişik tekniklerle ortaya çıkan bir ürün. Filografi ise Avrupalıların stingaf dedikleri özellikle terapi merkezlerinde kullanılan gerçekten insanları farklı bir dünyaya alıp götüren ve dinlendiren bir sanat dalı. Ben emek veren tüm usta öğreticilerime ve kursiyerlerine, bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Kadın Kolları Başkanımıza, değerli protokol üyelerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Sergimiz 3 gün sürecek” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZ BURAYI GELİP GEZSİNLER”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur ise tüm Elazığlıları sergiye davet etti.

Başkan Çopur yaptığı konuşmada, “Halk Eğitim Müdürlüğümüzün hanımlara yönelik 2 usta öğreticinin yapmış olduğu sergiyi gezdik. Birbirinden kıymetli, güzel bir çalışma. Filografi ve kağıt rölyef üzerine yapılan bir sergi. Hepsi çok güzel, anlamlı. Hanımların emeklerine sağlık. Halkımız burayı gelip gezsinler” dedi.

Öğretmen Sibel Nacar ve Kursiyer Hülya Erdoğan da rölyef ve filografi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“20 KİŞİLİK ÖĞRENCİMİZLE BU SERGİYİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Öğretmen Sibel Nacar yaptığı konuşmada, “20 kişilik öğrencimizle bu sergiyi gerçekleştirdik. Bu sergiyi hazırlamakta öğrencilerimizin çok büyük emekleri var. Eylül ayında kurslarımız başlıyor Haziran ayına kadar devam ediyor” dedi.

“TELLER VE ÇİVİLERİN AŞKI DİYE DE ADLANDIRILIYOR”

Kursiyer Hülya Erdoğan da, “Filografi teller ve çivilerin aşkı diye de adlandırılıyor. İki malzeme ile çok değişik, farklı şeyler üretebiliyorsunuz. Kendi hayal gücünüzü katabiliyorsunuz. Eski bilgilerinizi tekrarlayabiliyorsunuz” diye konuştu.