Rönesans Şirketi Açıklama Yaptı

Türkiye’de hastane yönetim şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren Rönesans Holding’in yönetiminde olan hastanelerin bir firma tarafından alınacağı iddialarıyla ilgili firma açıklama yaptı.

Rönesans Şirketi Açıklama Yaptı

Rönesans Firması’nın yönetiminde olan şehir hastanelerinin satışı ile ilgili firma açıklama yaptı.

Rönesans Holding'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi hastanelerin satışı ya da devrinin söz konusu olmamakla birlikte Rönesans Sağlık Yatırım (RSY) Grubu'nun, ilgili şehir hastanelerinin yatırımcısı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde ana muhatabı olmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Rönesans Sağlık Yatırım'ın, Türkiye'de erişilebilir kaliteli sağlık hizmetleri altyapısını oluşturan şehir hastanelerinin hayata geçirilmesine öncülük ettiği aktarıldı.

“HASTANELERİN SATIŞI YA DA DEVRİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Firma tarafından yapılan açıklamada, “Gelecek sene (2022) yapılacak 'pazar testi (ilgili hizmetlerin her 5 yıllık sürede yeniden ihale edilmesi)' nedeniyle rekabeti ve sürdürülebilirliği desteklemek için Rönesans uzmanlığı ve katkısı sınırlı olan temizlik, güvenlik, yemek, sterilizasyon gibi hizmetlerde dünya devi ve sektörün lider firması ISS Tesis Yönetimi Hizmetleri AŞ (ISS) ile iş birliği yapılmasına karar verilmiştir. Yeni yapıda hizmetleri iki ayrı firmanın yöneteceği bir planlama yapılmıştır. Bu kapsamda temizlik, güvenlik, yemek, çamaşır, sterilizasyon, hasta refakat, bilgi giriş gibi soft hizmetler ISS'ye devredilerek hastaneler için kritik önem taşıyan medikal destek hizmetler ve bina bakım onarımı gibi teknik hizmetler Rönesans'ın uluslararası tecrübesi doğrultusunda, Rönesans tarafından sağlanmaya devam edilecektir. Söz konusu soft hizmetlerin devredilmesiyle mevcut projelerde sunulan hizmetlerin kalitesinin ve istikrarının sürdürülmesi amaçlanmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi hastanelerin satışı ya da devri söz konusu olmamakla birlikte Rönesans Sağlık Yatırım Grubu, ilgili şehir hastanelerinin yatırımcısı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde ana muhatabı olmaya devam etmektedir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2021, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Fatih
Fatih - 3 yıl Önce

Benim bildiğim, dört dörtlük Elazığ Eğitim ve Araştırma hastanesi kapatıldı, Elazığ Harput Devlet hastanesi kapatıldı, Elazığ sarahatun Doğum hastanesi kapatıldı, da bilmediğim kapatılan hastanede olabilir, neymiş Rönesansın Elazığın ucube yerinde Şehir hastanesi 20 25 yolda garantili ödemeli hastane küçülmüşmüş, örtki ölem.

Hursit
Hursit - 3 yıl Önce

Bu hastaneler ile ilgili yetkili mahkrmelet Londro mahkemeleri neden acaba...

11
11 @Hursit - 3 yıl Önce

23 adıyla yorum yapan kişi ironi yapıp tiye almış trolleri.. yorumunu beğenmemişler adamın.

11
11 @Hursit - 3 yıl Önce

sorarlarsa yerli ve milliyiz.gılıjdarın yüzünden hepp..

23
23 @Hursit - 3 yıl Önce

Ona bakarsan eskiden hastanelerde kuyruk vardı, ekmeğe karneynen giderdik, Gılıjdar SSG'yı batırdı falan. :p

Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Bunların ne dediklerine değil ne yaptıklarına bakacaksın...

Makkenzi
Makkenzi - 3 yıl Önce

O zaman rekabet kurulu yalan söylüyor.

Keno
Keno - 3 yıl Önce

Satin satin satin gitsin bisey kalmaz insAllah...yabancilar alirsa daha guzel olur.

Cengiz
Cengiz - 3 yıl Önce

Rekabet kurulu yalan söylüyor global ortaklıklar önce böyle yapılır sonra tamamiyle devir yapılır bunun sebebi Türkiye de rekabet kurulu bir süre ortaklık izni ile onay veriyor yasal açıklık ile sonra tamamı devrediliyor

Hayyo
Hayyo - 3 yıl Önce

Devletle 25 veya 49 yıllık kesin sözleşmesi olan ve sonunda devlete devredilecek olan Hastaneyi nasıl satar,moron musunuz?Adam yazmış Temizlik,Sterillik,yemek,güvenlik, çamaşır vs işi için işletme sözleşmesi yapıyor.Hepsi bu.Niye Rekabet kurumu devrede diyeceksiniz?teklifler mevzuata uygun ve hakedene verilmiş mi,diye.Anladinnn.

rporpoqpoeqpoewqpoe
rporpoqpoeqpoewqpoe @Hayyo - 3 yıl Önce

Konuyu bağlamından koparan, olguları anlayamama sorunlu, sorgulamadan uzak, gördüklerinin dahi muhasebesini yapamayan kişi gelmiş insanlara "Moron musunuz?" diyor. 49 yıl sonra devlete devredilecek demek? Vay be, harikaymış gerçekten. :)

Ali Haydar
Ali Haydar - 3 yıl Önce

Ne hikmetse,yapılmasına,faaliyetine hala karşı olanlar birden bire Hastaneyi savunmaya, sazan gibi atladılar.Sizi hergelelerrrr.Insanda biraz yüz olur .

cemal
cemal @Ali Haydar - 3 yıl Önce

iki yüzlülük sizin standart özelliğiniz o na bakarsan ali haydar.mesela bi gün iyi dediginize yarın kötü diyorsunuz. bi gün dogruı dediginize yarin yanlis diyorsunuz.dönme hızınıza yetişemiyoruz.gelmişsin bir de insanda biraz yüz olur diyorsun pişkin pişkin.yılların hastaneleri kapatılıp ölüp bittiğiniz şehir hastaneleri yapıldı gitmedigin hastaneye para ödüyorsun bir de bununla övünüyorsun.bir de başkasını yüzsüzlükle suçluyorsun.bunu en son yapacak kişiler sizsiniz.

Gakko
Gakko @Ali Haydar - 3 yıl Önce

tabi sahip çıkacagız kiralar senin benim vergimle ödeniyor. Girdi bari iş görsün


SIRADAKİ HABER

banner137