Rüstempaşa Mahallesi Coşturdu

Rüstempaşa Mahallesi’ndeki coşku görülmeye değerdi.. Kanal Fırat ekranlarında yer alan sahur halaylarının durağı Rüstempaşa Mahallesi’ydi. Mahalle sakinleri hem sorunlarını paylaştı hem de davul klarnet eşliğinde coştu.

Rüstempaşa Mahallesi Coşturdu

Coşkunun bu defaki adresi Rüstempaşa Mahallesiydi.

Son Baskı Programında yer alan sahur halaylarının durağı Rüstempaşa Mahallesiydi.

GÜL: MAHALLEMİZDE DEVAMLI SAHUR PROGRAMLARI OLUYOR

Mahalle Muhtarı Yusuf Gül, mahallelerindeki sıkıntıları paylaşarak, “Mahallemizde devamlı sahur programları oluyor. Mahallemizin sıkıntıları var. Köprü yapıldı burada, üst geçit. Esnaf mağdur oldu, aileler mağdur oldu. İnşallah bunu giderirler. Bir de galericiler var mahallemizde. Oto galericiler, traktör galericileri. Bunlara da bir site yapılıp buradan götürmelerini istiyoruz”dedi.

ERULAŞ: BİZ BURADA BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Rüstempaşa Spor Kulübü Başkan Hamit Erulaş da, “Biz burada büyük bir aileyiz. Rüstempaşa bir tarihtir. Rüstempaşaspor ile bu birliği, beraberliği daha bir bütünleştirdik aslında. Önümüzde de benim bir seçm sürecim var 15 Haziran’da. 15 Haziran’da Allah nasip ederse Amatör Spor Kulüpleri Federasyon başkanlığına adayım. Mahalleli de inandı, bizde inandık. Rüstempaşaspor’da gücümüzü ispat ettik. Allah nasip ederse Elazığ’da spora hizmet etmek istiyoruz” diye kaydetti.

ERULAŞ: BİZ BİR OLDUKÇA HER ŞEY HALLOLUR

Başkan Erulaş, “Buranın bu kadar kalabalık olması size özel bir durum değil, belki birazı sizin için geldi ama normalde de böyle. Ayın 30 günü Ramazan’da sahur halayı yapılır burada. Akşamları semaver, sohbet muhabbet en son sahur halayı. Ramazan orucuna niyetlenirler. Bu birlik ve beraberliği biz başka mahallede göremeyiz. Ancak toplama topluyorlar. Ama Rüstempaşa bir farktır, Rüstempaşa bir tarihtir. O farkı da burada yaşamak lazım. Tüm mahalle sakinlerinin bunu yaşaması lazım. Biz biriz. Burada sorduğun zaman kaç senedir buradasınız diye hepsi asırlık çınardır. Biziz, biriz, büyüklerimiz, eline eğildiklerimiz ki bizden küçüklerde öyle hepsine saygı sevgi çerçevesinde Rüstempaşa’yı yaşatmaya devam edeceğiz. Herkese çok teşekkür ederi. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Biz bir oldukça her şey hallolur. Rüstempaşa’nın sorunları var köprü sorunu var, oto galericiler sitesi nasıl galericileri taşıdılarsa traktör galericileri sitesi yapıp de bunları taşısınlar. Yetkililerin bizi rahatlatması için önce yanlış bir hamle ile yapılan köprünün kaldırılıp esnafın rahatlaması lazım aynı zamanda onun aşağı tarafında bulunan traktörlerin kaldırılıp binaların yine esnafın dağıtılması tek temennimizdir. Başka bir sorunumuz yoktur. Allah belediyeye de valiliğe de devletimize de zeval vermesin” açıklamalarını kaydetti.

KOCA: RÜSTEMPAŞA BU ÖZELLİĞİYLE DE BİR FARK YARATTI

Mahalle sakinlerinden Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı Gazetesi İmtiyaz sahibi Nafiz Koca da mahallenin kendine özgü özellikleri olduğunu ifade ederek, “Rüstempaşa köklü bir tarihi olan Elazığ’da yerleşim merkezlerimizden bir tanesi. Rüstempaşa’nın şahsına münhasır birçok özelliği vardır. Bir defa Rüstempaşa mahallesini diğer 39 mahalleden ayıran en önemli özelliği birlik ve beraberlik ruhunun her daim olduğudur. Ve bu birlik beraberlik ruhu özellikle milli meseleler de, dini meselelerde hakikatten hat safhada olan bir ruh. Bu ruhu bugüne kadar taşıyan ve gelecek nesillere aktarmaya çalışan Rüstempaşalıları ben kutluyorum. Rüstempaşa’nın çok farklı özelliklerinden biri az önce olan az önce dediğimiz birlik ve beraberlik duyguları. Bu birlik ve beraberlik duygularını biz geçen sezon Rüstempaşaspor Kulübü’nün etkinliklerinde gördük. Elazığ’da hatta Türkiye’de olmayan bir şey. Bir mahalle takımı 2.bir mahalle takımı yoktur ki kendi karşılaşmasında kadınıyla erkeğiyle, yaşlısı ve çocuğu ile gidip kendi takımını desteklesin ve o takımına mağlup bit şekilde sezonu bitirsin. Rüstempaşa bu özelliğiyle de bir fark yarattı” açıklamalarını kaydetti.

Konuşmaların ardından sahur halayı, davul klarnet eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 17:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kanal Fırat Yetkilileri utanın ya
Kanal Fırat Yetkilileri utanın ya - 5 yıl Önce

Bir ulusal kanal böylesine gülünç duruma düşmez ya! Bu ne rezalet aziz mübarek gecelerde üç beş kendini bilmez almış mendili eline gecenin yarısında kıçlarını sallayıp duruyor. Gelenekmiş ne geleneği bu güne kadar biz böylesine gece yarısında dansöz gibi kıvıran yaşlı veya gençler görmemiştik. Ayıptır günahtır Elazığ ı Türkiye ye rezil ettiniz. Bu densizliğe imkan sağlayan fırat tv yetkilileri başta vebal içindesiniz. Razaman haseten ibadet ayıdır köçeklik ayı değildir.

Caner
Caner @Kanal Fırat Yetkilileri utanın ya - 5 yıl Önce

Keşke Halay Hassasiyetini, Adaletsizliğe, Yalana,Talana,Kayırmaya,Torpile,Haksızlığa,Yolsuzluğa,Kandırmaya,Aldatmaya,Rüşvete,Hırsızlığa,arsızlığa, karşıda geliştirebilsek , bu olmadığı için şekilci müslümanlık anlayışı ile ülke hergeçen gün islamdan uzaklaşıyor.

SIRADAKİ HABER

banner137