Rüstempaşa Mahallesi’nde Kapsamlı Temizlik

Elazığ Belediyesi’nin, daha temiz bir Elazığ için başlattığı temizlik kampanyası devam ediyor.

Rüstempaşa Mahallesi’nde Kapsamlı Temizlik

Bu kapsamda ekipler, yıkım çalışmalarının yoğun olarak gerçekleştirildiği Rüstempaşa Mahallesi’nde 40 kişilik özel ekiple detaylı bir temizlik çalışması yaptı.

MAHALLE ESNAFINDAN KAMPANYAYA DESTEK

İlk olarak mahalle içerisindeki park ve yeşil alanların temizliği ile işe koyulan ekipler, daha sonra kaldırım ve sokak aralarını vakumlu araçlarla yıkadı.

Kampanyaya destek veren mahalle esnafı da kendi dükkânlarının önünü süpürerek temizlik ekiplerine yardımcı oldular.

RÜSTEMPAŞA CAMİİ YIKANDI

Ekipler, mahalle genelindeki rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan alanlarda da hijyen çalışmaları gerçekleştirdi. Bu kapsamda Rüstempaşa Camii, içi ve dışı ayrı olacak şekilde yıkanarak daha steril hale getirildi. Özellikle vatandaşların temas ettiği alanlar, ilaçlı sular kullanılarak temizlendi. Yine cami içerisinde bulunan abdesthane ve lavabolar basınçlı sularla detaylı bir şekilde dezenfekte edildi.

DURAKLAR VE ÇEŞMELER YIKANDI

Alan içerisindeki durak ve çeşmeler ise 80 derecelik buharlı araçlarla etraflıca yıkandı.

ÇÖP KONTEYNERLERİ BAKIM VE ONARIMDAN GEÇİRİLDİ

Ayrıca kullanıma bağlı olarak hasar gören konteynerlerin bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Tamiri mümkün olmayan eskimiş konteynerler ise yenileri ile değiştirildi. Havaların sıcak olması dolayısıyla sık sık konteyner temizliği yapan ekipler, ilaçlı sularla yıkama işlemi gerçekleştirdi.

RÜSTEMPAŞA SAKİNLERİNDEN BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR

Yapılan temizlik sonrası memnun kaldıklarını ifade eden Rüstempaşa sakinleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve temizlik işleri ekiplerine teşekkür ettiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137