Saadet Partisi Kadın Kolları’ndan Etkinlik

Saadet Partisi Kadın Kolları, dünyada kadınlara yapılan kötü muamelenin sona ermesine dikkat çekmek için, Öğretmenevi önünde kadınlara çiçek dağıttı.

Saadet Partisi Kadın Kolları’ndan Etkinlik

Saadet Partisi Kadın Kolları, Öğretmenevinde etkinlik düzenledi.

Kadın kolları üyeleri, Öğretmenevi önünde kadınlar çiçek dağıtarak, dünyada ezilen ve kötü muameleye maruz kalan kadınların sorunlarına dikkat çekti.

Saadet Partisi Kadın Kolları basın sözcüsü Hale Sultan Öztürk, imzalanan uluslararası sözleşmelere, yasal düzenlemelere rağmen kadın için onurlu yaşama şartlarının oluşturulmadığını söyledi.

“ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTARAK BİNLERCE CAN ALMIŞTIR”

Öztürk yaptığı konuşmada, “Kadın vahşi kapitalist ekonominin, adaletsiz çalışma şartlarına mahkum olmaktadır. Sigortasız, sosyal hakları olmadan düşük ücretlerle çalıştırılmaktadır. En doğal hakkı olan annelik hakkını ertelemekte, varsa evladına hasret kalmaktadır. Medya ev reklam dünyasında cinsel bir meta olarak kullanılarak istismarın en acımasızını yaşamaktadır. Çeşitli ailesel ve çevresel nedenlerle eğitim ve sağlık hizmetlerinden hak ettiği gibi yararlanamamaktadır. Töre cinayetleri, çocuk yaşta zorla yapılan evlilikler ülkemizin en derin yaralarıdır. Siyasal, hukuksal, sosyal düzenlemelere rağmen şiddet her geçen gün artarak binlerce can almıştır. Bugün kadınlar olarak, anneler olarak bir araya geldik. Evlatlarımız için, memleketimiz için umutları tekrar yeşertebilmek, insanca onurlu bir yaşam için bir araya geldik” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet Candar
Mehmet Candar - 6 yıl Önce

Saadet Partisi iyi çalışıyor.

SIRADAKİ HABER

banner137