Saadet Partisi, belediye ve il genel meclis üyesi adaylarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Düzenlenen bir toplantıda da isimlerini açıkladığı adaylarını basın aracılığı ile kamuoyuna tanıttı.

HACIBEKİROĞLU: HİZMET İÇİN GELEN ARKADAŞLARIMA DA BAŞARILAR DİLİYORUM

Düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, şehre ve ülkeye hizmet için gelen bir kadro ile yola çıktıklarını söyleyerek, “Göreve iyi niyetle bu millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, ben bu milletin malını çar çur etmiyorum diyen ve bu millete hizmet için gelen arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Yine bu milletin servetini, gelirini ve yine bu milletin hakkını gasp için partizanlık yaparak kendi partizanlarına, kendi yandaşlarına menfaat için düşünenlere de Allah fırsat vermesin. Muhterem arkadaşlarım, bugün ki toplantımızın amacı biliyorsunuz ki biz belediye başkan adayımızı tespit ettikten sonra büyük bir uğraş vererek belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi tespit ettik. Bu çalışmayı neticelendirdikten sonra bugün burada biz Elazığ’ımıza, belediye başkan adayımızla Elazığ’ı hangi kadro yönetecek diye bu toplantıyı tertiplemiş bulunmaktayız” dedi.

ARSLAN: VİCDANİ OLARAK YOLA ÇIKTIK

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Yüksek Harita Mühendisi Haluk Arslan da, “Baştan beri söylediğimiz gibi biz bu şehrin vicdanıyız. Ve vicdanı olarak yola çıktık. Bunun gereğini de buradan meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber yapacağımızı ilan ediyoruz. Bu vicdanın karşılığı olacağız ve gereğini buna göre yapacağız” diye kaydetti.

ARSLAN: KENT PAYDAŞLARIYLA ŞEHRİ YÖNETMEK ZORUNDAYIZ

Arslan, “Belediye kalkınmada şehirleşmede, yapılaşmada asli görevini yaptıktan sonra, alt yapı problemini imar problemini, çevre düzeni problemini, sağlıklı bir kent oluşumunu yaptıktan sonra yatırım ve istihdam konusunda bir katalizör görevi görmüş olacaktır. Yerel yönetim koalisyonu diye bir kavram söz konusu. Şu anda gündemdeki en önemli konu, demokratikleşmeyle beraber yönetişim olgusudur. Birlikte yönetmek ve birlikte karar vermek. Artık çağımızın önümüzdeki günlerin algısı bu. Bugüne karar uygulanan süreç, aktı bürokratik yapı, hiyerarşik yapının getirdiği kötü sonuçları yaşadık ve ilimiz şu an bunu ortadan kaldırmak için mutlaka bir yönetişim sürecine, şehir insanıyla, kent halkına kent paydaşlarıyla bir koalisyonla şehri yönetmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: BİZ BELEDİYE OLARAK KATALİZÖR OLACAĞIZ

Girişimcilere fırsat vereceklerinin altını çizen Arslan, “Elazığ’ımızda genç nüfusumuz potansiyel girişimcimiz, yatırımcımız haddinden fazladır. Bu insanlara fırsat verebilmek için biz belediye olarak katalizör olacağız. Önlerindeki bürokratik engelleri açacağız ve onlara fırsat açacağız ve onlara fırsat tanıyacağız. Onların dediğini yapacağız ve kentin dinamikleri istikametinde hareket edeceğiz klasik devlet yönetimi yerel yönetim anlayışındaki gibi kuralcı ve tek tipçi olmayacağız. Farklılıklara, yerel önceliklere fırsat vereceğiz, dikkate alacağız. Toplumun farklı kademelerinde yerelde yaşayan insanların önceliklerinin mutlaka yönetime yansıması gerekir”dedi.

ARSLAN: ŞEHİRLE DERTLENEN BİR KADRO OLACAK

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Arslan, “Başarılarıyla anılan, ticaretlerinde dürüstlükleriyle anılan ve toplumun her kesimi tarafından sevilen ve Elazığ’ın tamamını kuşatan siyasi yargılarla politik manzaralarla değil, şehirle dertlenen bir kadro olacak ifade edeceğim bu kadro” diye kaydetti.