Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu kabul edilenler için gerekli olan 100 bin imzanın toplanması için süreç başladı.

Aday göstermek istedikleri isim için bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna bizzat gidecek vatandaşlar, 9 Mayıs saat 20.00'ye kadar imza verebilecek.

24 Haziran seçimlerinde ortak hareket etme kararı alan Saadet Partili ve İYİ Partililerde, Adliye binasındaki seçim kuruluna giderek, imzalarını teslim ettiler.  

Cumhurbaşkanı Adayları olan Genel Başkanları Temel Karamollaoğlu için imza vermeye gelen İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, imza toplama işlemini eleştirdi.

“TÜRKİYE’DE BİR İLKTİR VE BU BİR YÜZ KARASIDIR”

Hacıbekiroğlu yaptığı açıklamada, “Hile ve baskın seçimi olmasına rağmen yine de aziz milletimize hayırlar getirmesi temennisinde bulunuyorum. Grubu mecliste olan siyasi partiler 20 milletvekili imzasıyla Cumhurbaşkanı adayını veriyor. Durumu bulunmayanlar en son seçimde yüzde 5 oy almaları gerekiyor. O şartlara da haiz olmayan siyasi partiler 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayını gösterecek. Biz Saadet Partisi olarak şu anda 100 bin imzayla Sayın Cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye’de ancak gösterebiliyoruz. Bu dünyada bir ilktir. Türkiye’de de bir ilktir ve bu bir yüz karasıdır. Siz insanları 100 bin imzayla mahkum ediyorsunuz, illa adliyelere gidip imza vereceksiniz diye baskı seçimini yapıyorsunuz. Bu diğer siyasi partilerin bütün var olan haklarını ellerinden almak için. Ama biz inanıyoruz. Bizim milletimiz sağduyu sahibidir. Milletimiz Meral Akşener Hanım, Temel Karamollaoğlu Beyi inşallah yüz bin insan değil 500 imzayla Türkiye’nin önüne koyacaktır” dedi.

İyi Parti İl Başkanı Mevlüt Or da, partisinin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e Elazığlıların destek verdiğini söyledi.

“BÜTÜN ELAZIĞ BURAYA DÖKÜLDÜ”

Or yaptığı konuşmada, “İyi Parti il teşkilatı olarak, Elazığ halkı olarak Sayın Meral Akşener için, imza için bütün Elazığ buraya döküldü. Herkese teşekkür ediyorum. Bu kanunsuzluğa, bu hukuksuzluğa karşı Elazığ’da Meral Akşener’in yanına olduğunu hissettirdi. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.