Saadet Partisi Elazığ Gençlik Kolları tarafından Yemen’de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Öğretmenevi Önünde Gerçekleştirilen basın açıklamasına; Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu parti yöneticileri ve gençler katıldı.

AL: YEMEN’DE İNSANİ DURUM HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİTMEKTEDİR

Saadet Partisi Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Al, Yemen’de sivillerin hedef alındığını söyleyerek, “Suudi Arabistan’ın öncülüğünde kurulan Arap koalisyonu 6 Mart 2015 yılında Kararlılık Fırtınası adı altında Yemen’e yönelik askeri bir operasyon başlattığını duyurdu. Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon ve uluslararası sermayenin lejyonerleri 3 yıldır Yemen’de kan dökmektedir. Koalisyonun saldırı başlattığı 2015 yılından bu yana Yemen’de insani durum her geçen gün kötüye gitmektedir. Yemen Hava Sahasının kapatılması ve limanlarının kullanmaması insani yardımların girişini engellemektedir. Yemen halkı bir taraftan açlıkla boğuşurken öte yandan kolera ile mücadele etmektedir. Temiz suya ulaşamamanın yol açtığı kolera, ilaç ve aşınım bulunamamasından dolayı hızla Yemen şehirlerine yayılmaktadır. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütünün aktardığı verilere göre bin 300 yemeli koleradan hayatını kaybetmiştir. 1 milyon 100’den fazla kolera vakasına rastlanmıştır ve 3 milyon Yemenli ise kolera tehdidi altında yaşamını sürdürmektedir”dedi.

AL: BOYUNLARINDAKİ PRANGALARIN AĞIRLIĞINDAN…

 Başkan Al, “İslam Dünyasının yöneticileri boyunlarındaki prangaların ağırlığından başlarını kaldırıp Yemenli çocukların gözlerine bakamıyor. Televizyonların gürültüsü, baskı makinelerinin uğultusu, Yemenli kadınların çığlıklarını bastırmış durumda. Reklam panolarının borsa ve sosyal medya ekranlarının akışları Yemenli yiğitlerin çaresiz bakışlarını perdelemiş durumda. Peki, neden bu gözyaşı? Peki, neden bu kan? Dediğimiz zaman sermayenin fotokopi medyasından yükselen cevap ise mezhep çatışmaları. Açıkça ifade etmek istiyoruz ki bu bir yalandır ve bunu tekrar edip duran ise yalancılar korosudur”diye kaydetti.