Sabuncu: İl Özel İdaresi Aynı Anda Bir Çok Köy Yolunda Çalışma Yapıyor

İl Özel İdaresi, asfaltsız köy yolu bırakmamak için aynı anda çok sayıda köy yolunda çalışma yürütüyor.

Sabuncu: İl Özel İdaresi Aynı Anda Bir Çok Köy Yolunda Çalışma Yapıyor

İl Özel İdaresi ekipleri asfaltsız köy yolu bırakmamak ve var olan yolların kalitelerini yükselterek köylerdeki yaşam kalitesini artırmak için asfaltlama çalışmalarını aynı anda çok sayıda köy yolunda sürdürüyor.

“ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİK”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Bugün Özel İdaremizin 2018 yılı programında bulunan yol çalışmalarıyla ilgili bir çalışma yaptık. Önce Sivrice Gözeli ilçemizde Gözeli duygulu yolunun 17 km yolun yama ve ikinci kat asfaltıyla ilgili bir çalışmamız vardı, onu yerinde inceledik. Şimdi de Karakoçan’da yine ikinci kat asfalt çalışması kapsamındaki Maksutali 10 kilometrelik yolumuzda da çalışmaları yerinde inceledik. Çalışmalarımız bitmiş durumda” ifadelerini kullandı.

“TOPLAM BİN KİLOMETREYE YAKIN BİR KÖY YOLUNA BU YIL DOKUNMUŞ OLACAĞIZ”

Sabuncu, “Yaklaşıl 400 kilometreye yakın birinci kat asfalt çalışması planlamıştık. Bunları hızlı şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bozulan yollarımızla ilgili 250 kilometrelik ikinci kat asfalt ve 150 kilometrelik de birinci kat asfalt çalışma programımı mevcut. Bunları da hızlı şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yapacağımız stabilize yollarla birlikte toplam bin kilometreye yakın bir köy yoluna bu yıl dokunmuş olacağız. Bu Elazığ’dan neredeyse İstanbul’a kadar neredeyse bir mesafeye tekabül ediyor. Dokunmadık köyümüz, dokunmadık yolumuz kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ana hedefimiz hem köy grup yollarının tamamını asfaltlamak ve çalışır halde tutmak. Bunun yanında da asfalt olmayan birkaç köyümüzün yolunu da asfaltlamak hedefi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah 2018 yılı sonunda bizim grup yollarımızın %85’inin asfalt olmasını hedefliyoruz. Yine mevcut köylerimizin, 552 köyümüzün de 500 adetinin asfalt olması yönünde bir sonuca varmış olacağız. Daha önce söylemiştik, hedefimiz 2019 yılı sonunda Elazığ’ın asfalt olmayan hiçbir köyü kalmayacak ve grup yollarının da tamamına yakını asfaltlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137