Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Elazığ’da sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla “Elazığ Sağlık Turizmi Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven de sempozyuma katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Elazığ Havalimanı’nda açıklama yapan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, Elazığ’ın tıp eğitiminde önemli bir mihenk taşı olduğuna dikkat çekti.

GÜVEN: ELAZIĞ TIP EĞİTİMİNDE ÖNEMLİ BİR MİHENK TAŞI

Prof. Dr. Muhammet Güven, “Elazığ’a daha önce bir kaç defa gelmiştim. En son gelişimde yine şehir hastanesinin açılışı ile ilgiliydi. Göreve yeni başladığım dönemde. İlk şehir hastanesi ziyaretini o şekilde yapmıştık ve ondan sonra açılmıştı şehir hastanesi. Elazığ özellikle tıp eğitiminde önemli bir mihenk taşı. Tıp fakültesi çok köklü bir fakülte ve Türkiye’de ki birçok önemli bilim adamının yetişmesine de öncülük etmiş. Bununla birlikte şehir hastanesi ile birlikte Elazığ çok daha kapasiteli, daha büyük bir sağlık kuruluşuna kavuşmuş oldu. Elazığ hem doğası, hem tarihi, hem insanı, hem kültürü, hem termal tesisleri ile yetişmiş insan gücüyle potansiyeli yüksek olan bir ilimiz” dedi.

GÜVEN: BU DÖNEMDE SAĞLIK TURİZMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, “Biz bakanlık olarak bu dönemde sağlık turizmini önemsiyoruz. Bunun içerisinde normal turizmin yanında termal turizmi de bunun içinde. Potansiyeli olan illeri gezerek neler yapabiliriz, iş birliği içerisinde nasıl çalışabiliriz, onu anlamaya çalışıyoruz. Elazığ’ı ziyaretimizi bu kapsamda değerlendirin. Yarın inşallah Elazığ’ın sağlık potansiyelini de arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Elazığ için neler yapabilir, Elazığ neler yapabiliri değerlendirerek yol almaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.