İş yoğunluğu ya da hayat pahalılığından dolayı tatile çıkamayanlar için Türkiye'nin deniz suyu en iyi olan plajları belirlendi.

Yaz aylarının gelmesiyle Türkiye'nin halka açık tüm plajlarında, analizler gerçekleştirmeye devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre; yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınarak, Halk Sağlığı Laboratuvarlarında analizleri gerçekleştirilecek ve Yüzme Suyu Takip Sistemi adresinden vatandaşlarla paylaşılacak.

TESİSLER YÜZDE YÜZLÜK DOLULUK SEVİYESİNE ULAŞIYOR

Yapılan numunelerde Elazığ Hazar Gölü de yer alıyor. Elazığ’la birlikte bölge şehirlere de hitap eden Hazar Gölü yaz aylarında yoğun bir şekilde tatilcileri ağırlıyor. Özellikle bazı zamanlarda Hazar Gölü çevresindeki özel ve kamu tesisleri yüzde yüzlük bir doluluk oranına sahip oluyor. Günü birlik tatilcilerin de yoğunlukta olduğu Hazar Gölü’nde vatandaşlar konaklama imkanlarının artırılmasını talep ediyor.

ÜÇ KATEGORİYE AYRILIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı “Yüzme Suyu Takip Sistemi”nde üç ayrı veri yer alıyor. Birinci veri “Mükemmel” ikinci veri “İyi” üçüncü veri ise “Yüzme Amaçlı Kullanılmaz” kategorilerine ayrılıyor.

HAZAR GÖLÜ’NDEKİ PLAJLARIN SU KALİTESİ “İYİ” SEVİYESİNDE

Bakanlığın Hazar Gölü plajları için değerlendirmesi ise “İyi” kategorisinde yer aldı. Alınan su numunelerine göre Hazar Gölü’ndeki plajlar Yüzülebilir seviyede.

Hazar Gölü’ndeki 9 plajın değerlendirmeye alındığı analizlerde; 9 plaj da iyi seviyede yer aldı. 9 plaj içerisinde en temiz plaj ise Hazar Baba Bakım ve Rehabilitasyon Kampı oldu.

TUNCELİ’DE MÜKEMMEL SEVİYEDE

Değerlendirmeye alınan Elazığ’daki 9 plaj “İyi” seviyesindeyken;  Tunceli’deki 10 plaj “mükemmel” seviye olarak belirlendi.