Sağlık Çalışanları İş Bıraktı

Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik ek gösterge düzenlemesinin diğer sağlıkçıları da kapsaması talebiyle "bir günlük iş bırakma" eylemi yaptı.

Sağlık Çalışanları İş Bıraktı

Türk Sağlık-Sen’in Türkiye genelinde aldığı karar doğrultusunda sağlık çalışanları tüm Türkiye’de bir gün boyunca iş bırakma eylemi yaptı.

Doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik ek gösterge düzenlemesinin diğer sağlıkçıları da kapsaması talebiyle "bir günlük iş bırakma" eylemi yapan sendikalılar, Fethi Sekin Şehir Hastanesi önünden bakanlığa ve hükümete seslendi. .

KILIÇ: HESAP GÜNÜ GELECEK

Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç, “Gece gizli bir el sendikacılık yaptığını söyleyen gizli bir el bir müdahale ile mecliste saat 14.00’de çoğunluk sağlanmadan meclis dağıldı. Şunu buradan haykırıyoruz. Siyasi partilerin grup başkan vekillerine; Attığınız imza şerefiniz ve namusunuzdur. Sahip çıkmıyorsanız bizim söyleyecek sözümüz yok. Ama hesap günü gelecektir. O hesap gününde de Cuma günü yaptığınız bu hareketin hesabını 850 bin sağlık çalışanı muhakkak soracaktır” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: SAĞLIK ÇALIŞANLARI FEDAKARCA ÇALIŞIYOR

Başkan Kılıç, “Uzman hekim, diş hekimi, pratisyen hekimi arkadaşlarımızın bir cebinden alıp diğer cebine koydunuz adına da ‘zam’ dediniz, ‘müjde’ dediniz. Böyle bir zamda yok, müjde de yok. Döner sermayeden aldıkları parayı genel bütçeye aktardılar ödemeyi ve emeklilerine yansıttılar. Bir kuruş fazla zam yok, eksiği de var. Kimi arkadaşımızın alacağı döner sermaye bu zamdan sonra azalacaktır. Biz şunu söyledik; ‘gelin diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımıza da kademeli olarak emekliliğine yansıtılmak üzere genel bütçeden döner sermayeleri ödeme karasrı alın’ maalesef bu da fiyaskoyla sonuçlandı. Değerli sağlık çalışanları bu yeni hak kaybımız değil. Depremde ve bütün felaketlerde, doğal felaketlerde diğer kamu çalışanlarımız da elbette ki gece gündüz çalışıyor ama ön planda sağlık çalışanları, fedakarlık; sağlık çalışanlarından. Pandemide gece gündüz demeden her türlü riske ve sıkıntıya çocuklarını görmemek pahasına dahil hizmeti vatandaşımıza en kaliteli olarak sunma çabasını sarf eden bu çalışma grubu maalesef hak istemeye geldiği zaman sayın bakanın deyimiyle söylüyorum; ‘evet haklısınız başarınızı tartışmamız mümkün değil, dünyada en yüksek başarıyı pandemide gösteren ülke Türkiye’ diyorsunuz. Peki sayın bakanım buradan da sesleniyoruz sağlık çalışanları adına bu başarıyı siz kendi elinizle mi sağladınız” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cavit
Cavit - 2 yıl Önce

Daha dun mujdelenenlerdendiniz,noldu yeni akliniz basiniza geldiHokometin ortaginin arka bahceleri...

SIRADAKİ HABER

banner137