Sağlık Personellerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Konulu Eğitim Verildi

Fırat üniversitesi hastanesindeki sağlık çalışanlarına yönelik, afet ve acil durum konulu eğitim sunumu gerçekleştirildi.

Sağlık Personellerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Konulu Eğitim Verildi

Fırat Üniversitesi sivil savunma uzmanı Naim TAN tarafından gerçekleştirilen eğitimde, ülkemizin fay hattı üzerinde olması ve yüksek deprem riski bulunması nedeni ile ciddi deprem ve benzeri afetler yaşanmakta olduğunu, bu afetlerin en yakın örneklerinden biri olan Elazığ da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin olduğunu dile getirdi.

TAN başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen diğer afetlere yönelik olarak, afetlerle ilgili yapılacak doğru davranışların neler olması gerektiği hususunun altını çizdi.

Deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gereken hareket tarzları, Yangın çeşitleri, meydana geliş sebepleri ile meydana gelen yangının cinsine Göre kullanılması gereken yangın söndürme cihazları hakkında bilgi verildi.

Ayrıca Deprem, yangın ve benzeri afetler durumunda yapılacak olan tahliye planları ile ilgili bilgi verildi.

Fırat üniversitesi Hastanesi 6. Kat konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime Fırat Üniversitesi Hastanesi Müdürü Metin CEBECİ, Fırat Üniversitesi Hastanesi sivil savunma sorumlusu Orhan YÜKRÜK ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2021, 10:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137