8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle, kadınların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Sağlık Sen Kadın Kolları tarafından “Kadın Ne İster” adlı konferans düzenledi. Konferansı Uzman Psikolog Yılmaz Kaplan verdi.

Uzman Psikolog Yılmaz Kaplan, konferansla ilgili bilgi verdi.

“KADIN HAYATTIR, HAYAT İSE KADINDIR”

Kaplan açıklamasında, “Kadının ne istediğini, kadının fizyolojisini, kadının beyin gelişimini, erkeklerle olan çatışmasını, erkeklerin nasıl hitap edeceğini, nasıl mutlu olabileceklerini ve iyi hissetme ile alakalı bilgiler vermeye çalışacağım. Bu doğrultuda zaten kadın hayatımızın vazgeçilmezidir. Kadın hayattır, hayat ise kadındır” dedi.

Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Esma Çelik, toplumların ilerlemesi için kadın sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

“KADIN CİNAYETİ TANIMLAMASININ ÜLKEMİZDE OLMASI, HEPİMİZ İÇİN UTANÇ VERİCİDİR”

Başkan Çelik açıklamasında, “Otobüste, yürüyüş yaparken, parkta saldırıya uğrayan kadınlarımızın haberlerini sıklıkla okuyoruz. Kadın cinayeti diye bir cinayet tanımlamasının bizim ülkemizde olması ne yazık ki hepimiz için utanç vericidir. Bu tablonun düzeltilmesi ve gelecek için umut vermesi adına Türkiye’de devletten sivil topluma kadar herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kadına şiddete verilen cezanın ağırlaştırılmasından, kadınların toplum hayatında daha da aktif bir şekilde yer almasına kadar geniş bir yelpazede olaylara bakılmalı ve bu anlamda çözümler üretilmelidir” ifadelerini kullandı.    

Sağlık Sen Başkanı Mehmet Karataş, ailenin temelinin kadın olduğunu belirterek, gelecek nesillerin teminatı olduğunu söyledi.

Kadının eğitiminin temelden başlaması gerektiğini ifade eden Karataş, Sağlık Sen olarak kadın çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele verdiklerini söyledi.

“KADIN TOPLUMUN MAYASIDIR”

Karataş, “İnsani değerlerle donanmış bir annenin yetiştireceği evlatlar geçmişte nasıl bir Ertuğrul Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim olmuşsa yakın geçmişimizde Nene Hatun olmuş, Sütçü İmam olmuş, Seyit Onbaşı olmuştur. 28 Şubat’ta Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, 15 Temmuz’da ise 250 şehidimiz olmuştur. Kadın toplumun mayasıdır. Sağlam bir gelecek kadınlarımızın bilgeliğinde çağı kuşanmasıyla, her alanda kendini yetiştirmesinde şekillenecektir” şeklinde konuştu.

Psikolog Yılmaz Kaplan, katılımcılara “Kadın Ne İster?” adlı sunumunu yaptı.