“Sağlıklı Beslenme ve Kadın Sağlığı” Konferansı

KADEM ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü iş birliğiyle “bilgiden bilince” konferansı çerçevesinde “sağlıklı beslenme ve kadın sağlığı” konulu konferans gerçekleştirildi.

“Sağlıklı Beslenme ve Kadın Sağlığı” Konferansı

Şah Cihan Sultan Öğrenci Yurdunda, Kız öğrencilere Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından “sağlıklı beslenme ve kadın sağlığı” konferansı gerçekleştirildi.

ÖZDAL: İLKİNİ BURADA BAŞLATIYORUZ

Konferansta konuşan KADEM İş Komisyonu Başkanı Simge Özdal, “KADEM olarak burada sizin misafiriniz olduk. KADEM demek Kadın Demokrasi Derneği demek. Kadının olduğu her yerde KADEM’de vardır. KADEM bilinci de vardır. Biz de İş Komisyonu Başkanı olarak, Esra Hanım’ın yardımcısı olarak buradayız. Şah Cihan Sultan Öğrencileri de bizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Burada KADEM ve KYK’nın birlikte hazırlamış olduğu programlar olacak. İlkini burada başlatıyoruz. Özellikle şu anda öğrencilerin üzerinde durduğu sağlık üzerine daha çok yoğunlaştığımız hem obezite, hem sağlıklı beslenme, hem kadın sağlığı hakkında güzel programlar yapacağız. Bunun ilkini gerçekleştirmek üzere Nücübe Hanım’ı davet ettik. Sizlerde bizim davetlimiz olarak buraya geldiniz. Güzel bir söyleşi olsun, güzel bir seminer olsun” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: OBEZİTE KADINLARDA %41 BUÇUK ORANINA GELDİ

Diyetisyen Nücübe Çelik Küçük ise, “KADEM işbirliği ile beraber kadın sağlığı ve beslenme üzerine konuşacağız. İnşallah öğrencilerimiz için yeterli olur. Beslenme anne karnında başlayıp, hayatımızı devam ettirdiğimiz süre boyunca bize en gerekli olan şeydir. Ama bunu ne kadar sağlıklı ve verimli halde tüketirsek bizim için o kadar verimli olacaktır. Maalesef obezite halkımızı tetikleyen en büyük sorunlardandır ki; son 20 yıl içinde git gide artış gösterdi ve kadınlarda %41 buçuk oranına geldi. Çocukluk çağından başlayarak adölesan ve yaşlılığa kadar her yaş grubu için risk faktörü oluşturuyor. 20 yıl içerisinde ölüme sebep olan birinci grup olacak. Hastalık grubu içine girecek. Her öğünde her gruptan bir besinlerle tüketmeliyiz. Hem süt grubu, hem et gurubu, hem tahıl grubu, hem sebze ve meyve grubunu bir arada tüketmeliyiz. Özellikle öğrenciler bu konuda biraz daha rahat davranıyorlar. Lütfen bu şeylere dikkat edin. Öğün atlamayın, tükettiğiniz her besinin içeriğini, etiket bilgisini okuyarak tüketmeye çalışın” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 00:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137