Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Sağlıkta Dönüşüm” programı devam ediyor.

Program kapsamında Elazığ’da Sağlıklı Hayat Merkezi açıldı. Sağlıklı Hayat Merkezi; Eski Sarahatun Kadın Doğum Hastanesi binasında hizmet verecek.

“İNSANLARIN HASTALANMALARININ ÖNÜNE GEÇMEK”

“Önceden Elazığ’dan, çevre illere hasta sevk ederdik şimdi yurt dışından bile hasta geliyor” ifadelerini kullanan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, sağlık sektörüne yeni bir soluk getirecek olan Sağlıklı Hayat Merkezi’nin amaçlarını anlatarak “Sağlıklı Hayat Merkezinin amacı nedir. İnsanların hastalanmalarının önüne geçmek. Hastalanmamalar konusunda onları bilgilendirmek. Sağlık hayatı teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini bilinçlendirmektir. Bugün açacağımız sağlıklı hayat merkezinde ne hizmetler vereceğiz. Başlıca şunlardır; beslenme danışmanlığı, sosyal danışmanlık, röntgen, laboratuvar, sigara bırakma , fiziksel aktivite ve fizyo terapi merkezi, kadın üreme sağlığı merkezi. Kanser erken teşhis merkezi, çocuk sağlığı gibi alanlarda burası hizmet verecektir” şeklinde aktardı.

“VATANDAŞLARIMIZ HASTANE KONUSUNA KULAK ASMASIN”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Milletvekili Adayı Metin Bulut, 2002 Türkiye’si ve 2018 Türkiye’sini karşılaştırarak, bölge hastanesinin açılmasıyla beraber mevcut hastaneler konusunda yanlış söylentiler olduğuna dikkat çekti. Bulut, mevcut hastanelerin, sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini söyleyerek “Elazığ sadece 4 tane ambulansın bulunduğu bir ilden şuan da 53 tane ambulansın bulunduğu. Bölge hastanesinin konuşulduğu. Bölge hastanesinin yakında hizmete gireceği. Sadece sağlıkta değil. Hizmet sorununda ki kalitenin tartışıldığı bir döneme gelmişiz. Bölge hastanemizin faaliyete geçmesi ile birlikte mevcut olan hastellerimizi yerinde başka işler yapılacağı ile alakalı kamuoyunda birtakım spekülasyonlar mevcut. Vatandaşlarımız bunlara kulak asmasınlar. İnşallah orada yine sağlık hizmetleri devam edecek” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez ise şehir hastanesi ile sağlık hizmetlerinin üst noktaya geleceğini belirterek, sağlıklı yaşam merkezinin önemine vurgu yaparak “Modern teknoloji ile beraber hepimiz çok hareketsiziz. Çocuklarımız hareketsiz. Bu kurum vesilesi ile geleceğimiz ve çocuklarımız daha sağlıklı olacak daha düzgün şartlarda yaşayacak” diye kaydetti.