Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen, “sağlıklı nesil sağlıklı gelecek” yetenek Yarışması’na başvurular başladı.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenecek “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışması ile çocuklarda ve gençlerde sanat aracılığıyla bağımlılığa karşı farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Son başvuru tarihinin 14 Şubat olduğunu ifade eden Yeşilay Elazığ Şube Başkanı Tamer Kayaoğlu, yarışmanın detaylarını anlattı.

KAYAOĞLU: SAYIYI DAHA DA ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Yeşilay Elazığ Şube Başkanı Tamer Kayaoğlu, “ Elazığ’da geçen yıl baya bir katılım olmuştu öğrencilerimiz arasından.  Biz bu sayıyı daha da arttırmak istiyoruz. Bu açıdan sayın il Milli Eğitim Müdürümüz ve yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmelerde bütün okullara bu konuda yazılar gitti.  Biz aynı zamanda medya aracılığıyla da görsel basın aracıyla da bütün halkımıza bunu duyurmak istiyoruz.  14 şubat son başvuru tarihi. 2 kategoride öğrencilerimiz yarışacaklar bir edebi kategori birde görsel kategori. Edebi kategoride şiir var hikaye var deneme var anı var görsel kategoride afişler var resim var karikatür var kısa video var ve 3 ayrı kategori ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ayrı ayrı kategoride yarışacaklar.  

Dereceye giren öğrencilerinde ödüllendirileceğini söyleyen Başkan Kayaoğlu, başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabileceğini söyledi.