Türk Sağlık Sen Elazığ Şubesi, sağlıkta şiddete dikkat çekmek amacıyla şiddetin görsellerini sergiye taşıdı..

Sergide, şiddete uğrayan sağlıkçıların fotoğrafları yer aldı.

KILIÇ: MADDİ KAYIPLARINI BİR TARAFA BIRAKARAK CAN DERDİNE DÜŞMEYE BALADILAR

Serginin açılışına katılan diğer sağlık sendikaları temsilcileri ve Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu ile birlikte ortak bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Reşit Kılıç, “Toplum ve sağlık çalışanını bir arada bulundurabilmek, bugün ki insanımıza bir şekliyle iki cümlelik bir sloganımızla “sizi seviyoruz sizin için varız, sağlıkta şiddete son, sevgiye evet” diye kartvizitlerimizde dağıtıyoruz. Bizler sağlık çalışanları olarak; millete hizmet etmenin şifa dağıtmanın kutsal bir görev olduğunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Bu toplumda biz bu kutsal görevi yürütürken hiçbir şekliyle din, dil, ırk, inanç, mezhep gibi farklılıkları göz önünde bulundurma şansımız sıfır. Mesleğe başlarken ettiğimiz yeminde de bu var. Mesleğimizi uygularken de bu var. Ancak son dönemlerde şiddet meselesinin durumlarımızda artması, 112’ler, acil servisler, normal poliklinikler ve artık sağlık çalışanlarına maddi kayıplarını bir tarafa bırakarak can derdine düşmeye baladılar. Bizde burada haykırıyoruz; siyasi iradeye, ülkeyi yönetenlere; keşke davetiyemizi dağıttığımız zaman Sayın Valimizden tutun iktidar partisi il başkanına kadar herkesi davet ettik. Maalesef kimse buraya gelmeye dahil cesaret edemediler. Bunu da kınıyorum. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı olarak yönetim gururum ve sendikam adına böyle bir faaliyete mülki amirler ve siyasilerin Saadet Partisi il başkanım hariç, gelmemelerinin tamamını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

HACIBEKİROĞLU: ŞİDDETE TAŞIYARAK, DARP EDEREK, YARALAYARAK BİR YERE VARAMAYIZ

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “Medeni bir insan elini bir canlıya kaldıramaz. Dolayısıyla biz doktorlarımızı, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı bir bütün olarak sevmek zorundayız. Çünkü canlarımızı onlara emanet ediyoruz. Yani insanız. Onlarda da ufak tefek belki konum itibariyle belki yüklendiği yük itibariyle bazı sıkıntıları olabilir. Dört dörtlük bir görev ifa edilmeyebilir. Ama biz bunu tutup da şiddete taşıyarak, darp ederek, yaralayarak bir yere varamayız” şeklinde konuştu.

KILIÇ: ŞİDDETE MARUZ KALMASINI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ

Sağlık Sen Şube Başkanı Selçuk Kılıç, “Özellikle sağlıkta merhemetle, şefkate insanlarımıza yaklaşan, bizim bakamadığımız insanlara, hastalarımıza, aciz olan insanlara yaklaşımlarından şefkatle yaklaşanların işkence görmesini, mobing uygulanmasını veyahut şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

GÜRTÜRK: ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Bölge Başkanı Ahmet Deniz Gürtürk, “Sağlıkta elbette ki şiddete hayır diyoruz. Özellikle günümüz şartlarında sağlık çalışanları ekonomik yönü geçtikçe sosyal yönden de çok sıkıntılı günler yaşamaktadır” diye konuştu.

DURGUN: SAĞLIKTA ŞİDDETE SON SEVGİYE EVET DİYORUM

Ülkü Bir Elazığ Şube Başkanı Gökhan Durgun da, “İnsanların doğumla başlayıp ölene kadar sürekli hizmet aldıkları bir alanda şiddetle karşı karşıyayız. Maalesef her geçen gün de bu şiddet olayları her alanda artmaktadır. Bu şiddet olaylarını yasalar ve kanunlarla sadece önlenemeyeceğini, bunun eğitimle birlikte ele alacağımızı belirtmek isterim. Ve sağlıkta şiddete son sevgiye evet diyorum” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL