33 yaşındaki Bülent Şahin 2002 yılında kemik kanserine yakalandı.

Uzun süre tedavi gören Şahin, 2013 yılında kanserden dolayı sağ bacağını kaybetti.

Koltuk değnekleri ile hayatına devam eden Şahin, internette gördüğü engelli aracını almak istedi ancak fiyatı 16 bin 500 lira olan aracı almaya maddi imkanı yetmedi.

Şahin'in arkadaşı Yusuf Kenan Polat, valilik izniyle sosyal medyada kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında kısa süre içerisinde 16 bin 500 lira toplanarak Şahin'in istediği engelli aracı alındı.

Bülent Şahin yaptığı konuşmada, “Elazığ instagram sayfası valilik izniyle bir kampanya başlattı. Sağ olsun takipçiler bu parayı topladı. Bu para Miraç kandilinde toplandı. Araba da Ramazan ayında geldi” dedi.

“AMACIMIZ BÜLENT GİBİ KARDEŞLERİMİZİN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLMEK”

Yusuf Kenan Polat yaptığı açıklamada, “Sosyal platform sitesi instagramda Elazığ’a mal etmiş olduğum Elazığ sayfası adı altında bir tane sayfam var. Çok değerli arkadaşım Dursun’un sayesinde Bülent kardeşimizle tanıştım. Böyle bir hayali olduğunu, böyle bir aracı çok istediğini bize söyledi. Biz de bu hayali gerçekleştirmek için valilikten iznimizi alarak bu kampanyayı başlattık. 1 yıllık bir izin aldık. Rabbime şükürler olsun ki 1 yıl sürmedi. 6 ayda biz bu hayali gerçekleştirdik. İnstagram sayfamızın takipçileri sağ olsun, çok duyarlı bu konuda. Gerek yurtdışı olsun gerek yurt içi olsun Elazığ olsun Türkiye’nin her bir tarafından küçük rakamlarla bize destek oldular. Allah hepsinden razı olsun. Hepsinin hayrını Allah kabul etsin. Bülent kardeşimizin yüzünü güldürebildik. Böyle bir hayalini gerçekleştirebildik. Bundan daha büyük bir mutluluk olacağını sanmıyorum. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Bülent kardeşimiz gibi nice arkadaşlarımız var. İnşallah onlara da bir şekilde bir yardım kampanyası düzenler bir şekilde yaparız. Haber yapma amacımız reklam değil. Kimse bunu yanlış algılamasın. Amacımız sadece Bülent gibi kardeşlerimize destek çıkabilmek. Bülent gibi kardeşlerimizin hayalini gerçekleştirebilmek” ifadelerini kullandı.       

Aracını teslim alan Şahin, istediği yere gidebilme imkanına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

“MUTLUYUM. BÖYLE BİR ARACI BANA UYGUN GÖRDÜLER VE ALINDI”

Şahin mutluluğunu şöyle dile getirdi: “Mutluyum. Böyle bir aracı bana uygun gördüler ve alındı. Allah kimseye dert keder vermesin. Sağlık çok önemli bir şey. Sağ olsunlar. Allah razı olsun. Araç elektrikle çalışıyor. 60 kilometre bir hız yapıyor. Araç ideal bir araç. Elazığ değil Doğu’da ilk araba.”

Şahin’in arkadaşı Dursun Okay, çocukluk arkadaşının hayalinin gerçekleştirilmesinde dolayı mutlu.

“O YARDIMSEVER VATANDAŞLARIMIZ GERÇEKTEN HAYIR İŞİNE BU PARANIN KULLANILDIĞINI BİLSİNLER”

Duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Dursun Okay, “Bülent kardeşimizin bir hayali vardı. Bu hayalini gerçekleştirmek için valilik kararıyla yardım kampanyası toplanması için izin başlattık. Bülent kardeşimizin bu hayalini gerçekleştirmek için sosyal medya aracılığıyla Elazığ instagram sayfası Yusuf abimizin sosyal medya hesabıyla Bülent kardeşimizin durumunu hayırsever insanlara duyurduk. Bu hayırsever insanlar tez zaman içerisinde bize hemen dönüş yaptılar. Bu hayırsever insanlara buradan teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bu haberi yapmamızın tek amacı o yardımsever vatandaşlarımız gerçekten hayır işine bu paranın kullanıldığını bilsinler diye. Çünkü biz bu yardımı yaparken aşırı derecede hayır sahiplerinin gönderdiği paraları her gün hesaplarımızda yayınlıyorduk” diye konuştu.  

15 Temmuz Demokrasi Meydanında aracını test eden Şahin gibi vatandaşlar da meraklı bakışlarla aracı inceledi.