2011 yılında temeli atılan Şahinkaya Cem evi, ikinci katının da tamamlanması sonrasında düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılışa, AK parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şahinkaya Cem Evi açılışında semah gösterisi yapıldı.

ŞAHİN: HEPİMİZ BİRLİK VE BERABER OLDUK

Şahinkaya Muhtarı Hıdır Şahin, “Biz yönetim olarak, dede olarak Cem Evi yönetimi olarak, Şahinkaya Köyü halkı olarak Sayın Milletvekilimiz Gürsel Erol başta olmak üzere hepimiz birlik ve beraber olduk. Bu Cem Evi’ni bitirdik. Hepsine sonsuz teşekkürler ediyorum. Allah kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

EROL: İNSAN SEVGİSİNİN BÜTÜN DEĞERLERDEN DAHA ÜSTÜN OLDUĞUNU ÖĞRETECEĞİZ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “İnsan sevgisi, hoşgörü, barış ve herkesin geldiği, gittiği, inançlarını yerine getirdiği bir mekan olarak buralara hayat vermeliyiz ve yaşatmalıyız. Ders alınması gereken en önemli Kerbela ile ilgili, Hz. Hüseyin ile ilgili en önemli mesaj bence şu; Hz. Hüseyin barışın, demokrasinin, insan haklarının, özgürlüğün ve insan sevgisinin mücadelesini verirken karşısındaki Yezit adaletsizliğin, zulmün temsilcisi olarak tanındı. Hz. Hüseyin katledildi. Ama yüz yıllar geçti halen insanlar onu anarken gözlerinden yaş gelirken çocuklarına onun ismini koyarken ama Hz. Hüseyin’i katleden Yezit; o dönemde kendi emellerine ulaştığı halde hiçbir Sünni inanca sahip yurttaşımız kendi çocuğuna Yezit ismini vermedi, Hüseyin ismini verdi. Bu da bu inancın, bu değerlerin ne kadar olduğunun en güzel göstergesi. Ve biz Alevi değerlerinden, inançlarından gelen insanlarız. Kendi geleneklerimizi, göreneklerimizi, çocuklarımıza öğreteceğiz. Ama onlara insan sevgisini de öğreteceğiz. Onlara barışı, hoşgörüyü, güzellikleri de öğreteceğiz. Ayrımcılığın olmaması gerektiğini, 73 milletin bir bütün olduğunu, insan sevgisinin bütün değerlerden daha üstün olduğunu öğreteceğiz. Bir şey daha öğreteceğiz; diyeceğiz ki yaşamınız boyunca vazgeçmeyeceğiniz en önemli değerlerden birisi bu ülkeyi kuran, Cumhuriyeti bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini de unutmayın diyeceğiz” şeklinde konuştu.

YEŞİL: BUNA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

El-Cem Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, “2004 yılında Elazığ’da hiçbir şey yoktu. Her gün her yerde Cemevi konuşuluyordu ama ilk olarak bizlere nasip oldu. O eseri orada yaptık. Bu da bütün bölgede bir güven tazeledi. İnsanlara bir güven getirdi ve ihtiyaç olan bölgelerde yavaş yavaş Cemevlerimiz hayat buldu. Bir şeyin altını çizerek ifade etmek istiyorum; nasıl ki birçok cami birçok yerde boş kalıyorsa fuzuli yerde Cemevi yapıp boş kalmasına asla gönlümüz razı olmaz. Mutlaka ihtiyacı olan yerlere destek vereceğiz ve o şekil Cemevleri hayat bulsun. Yoksa birilerinin ifadesiyle örnek olsun veyahut reklam olsun diye değil. Buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.

ENGİN: BİZLER BU ÜLKENİN BİRİNCİ DERECE VATANDAŞLARIYIZ

Alevi Dedesi Turabi Engin, “Alevilerin ibadet inancı olan Cemevlerimizin bugün halen yasal statüye kavuşmamış olması bizleri derinden üzüyor. Bizler bu ülkenin birinci derece vatandaşlarıyız. Oysa ikinci derece vatandaşlık muamelesiyle karşı karşıyayız. Cemevlerimizin faaliyetlerinden eksiklilerimiz de oluyor. Cemevlerimizin hizmetleri ve burada hizmet yapan canlarımızın da diğer yurttaşlarımız gibi inanç merkezlerinde görev yapan vatandaşlarımızın gibi sosyal ve ekonomik güvenceye kavuşmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

DEMİRBAĞ: BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAMAMIZ LAZIM

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Başta Peygamber efendimiz Hz. Muhammed S.A.V. efendimiz, Allah’ın aslanı Hz. Ali efendimiz, Peygamber efendimizin biricik torunları Hz. Hüseyin efendimiz, Hz. Hasan efendimizi de burada rahmetle yad ediyorum. Cenap-ı Allah bir daha insanlık alemine, İslam alemine böyle bir acı hadiseyi yaşatmasın inşallah. Bunun üzerinde çok düşünülmesi lazım. Kenetlenmemiz lazım. Bizlerin bütünlüğünü, birliğini bozan atraksiyonlardan, hareketlerden uzak durmamız lazım. Bunlara meydanı bırakmamız lazım. Aksi taktirde bu gibi acı olaylar, benzeri olayları elbette ki yaşarız Allah korusun. Bu bakımdan da Kerbela hadisesi üzerinde çok düşünmemiz lazım. Onun akabinde düşündükten sonra da çok daha fazla kenetlenmemiz lazım. Birlik beraberliği sağlamamız lazım” diye ifade etti.

ŞERİFOĞULLARI: RABBİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Birliğimizin, beraberliğimizin daim olmasını ben temenni ediyorum. Muharrem Ayı’nızı tebrik ediyorum. Bu ayda tutmuş olduğunuz oruçları, yapmış olduğunuz ibadetleri Rabbimizin katında kabul olmasını temenni ediyorum. Tabi Muharrem Ayı’nda hem mutlu hem de hüzünlü matem diye anımsadığımız olaylar maalesef tarihimizde cereyan etmiş. Evet Kerbela bizim için matem, Kerbela bizim için hüzün, bizim için acı. Ben Kerbela’da şehit olan Hz. Hüseyin başta olmak üzere bütün Ehl-i Beyt mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha İslam tarihinde Kerbela gibi bir olayın olmamasını temenni ediyorum. Kerbela olayı bizlere gösterdi ki Müslümanlar arasında husumet değil, muhabbet olması gerektiğini, birlik ve beraberliğimizin olması gerektiğini Kerbela olayı bizlere çok açık bir şekilde göstermiştir. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin” ifadelerine yer verdi.

Açılış öncesinde katılımcılara Aşure ikramında da bulunuldu.

HABER: SITKI TAŞEL