Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Şahitliğe Çağrı, Teklifin Yükünü Üstlenmek” konulu konferans düzenlendi.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşması olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer konuşmacı olarak katıldı.

ÖZDEMİR: HOCAMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konferansın ev sahipliğini üstlenen Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, “Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Sizlere de buraya kadar geldiğinizden dolayı sizlere de teşekkür ediyor, akşamınız hayrolsun diyorum” ifadelerini kullandı.

ÜÇER: ÜMMET OLMANIN ŞARTI NE OLARAK BELİRTİLİYOR? ŞAHİTLİK ETMEK

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer, “Bazen ayetler insana ilk defa karşılaşıyormuş gibi gelir ya. Çokça okumuşsunuzdur ama onu okuduğunuzda sanki daha önce hiç görmemiş gibi olursunuz. Ayet şöyle; ‘biz sizi vasat bir ümmet kıldık ki, insanlığa şahitlik edesiniz’ yani burada şahitlik etme; ümmet olmanın şartı olarak vaaz ediliyor. Yani şahitlik etmezseniz vasat bir ümmet olmazsınız. Muhammed ümmeti olmazsınız şahitlik etmezseniz. Bu vurguya sahip. Dolayısıyla şunu sormamız gerekiyor. ‘şahitlik etmek ne demek’ her gece ‘yar Rabbi beni sana layık kul, habibine layık ümmet eyle’ diye niyaz ediyoruz. Ama burada da ümmet olmanın şartı ne olarak belirtiliyor? Şahitlik etmek” şeklinde konuştu.