Çayda çıra, halay, temirağa ve nure… Bu görüntüler başkentten.

Ankara Elazığ Kültür Derneği, düzenlediği sahur programı ile başkentte yaşayan Elazığlıları buluşturdu.

Elazığ Kültür Derneği, Altındağ’da bulunan Hamamönü Parkında Elazığ gelenek ve göreneklerinin yaşatılması ve tanıtılması amacıyla düzenlediği sahur halayı ile Ankara semalarında davul klarnet sesi yankılandı.

Sahur Halayı programına Elazığlı tiyatro sanatçısı Rıdvan Dağlar, okuduğu şiirler ile katıldı.

Kültür Bakanlığı Sanatçısı Hasan Öztürk ve Elazığlı sanatçılarda seslendirdikleri türkülerle programa renk kattı.

ÇAKIRBAY: HER TARAFTA BİR KIYMETTİR DİYE BAKARIZ

Ankara Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, “Anadolu’muzun Doğu kesiminde yer alan Elazığ çok önemli değer. Hep ifade ederim; Allah, yaradan o mekanda Elazığlıları korusun. Elazığlılar Anadolu’nun her tarafında adım attığı her tarafta bir kıymettir diye bakarız. Devletiyle, milletiyle, bayrağıyla bütünleşen, devlet, bayrak ve vatanıyla hem dem olan bir özelliğe sahip. Bundan dolayı da yaradan Elazığlıları korusun” dedi.

ERGÜN: BU İLK KALABALIK GRUBUMUZ OLDU

Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ergün, “Çok büyük bir katılım vardı. Tüm yönetimime teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Hep birlikte bu hizmeti yaptık. Katılımcılara, özellikle dışarıdan gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Hamamönünde belki bu ilk kalabalık grubumuz oldu. Elazığ Kültür Derneği 1948 yılında kurulmuş, biz hizmetlerimizi yönetimizle, arkadaşlarımızla 15 kişilik grubumuz vardır. Hepsi de iş adamı, bürokrat. Hepsi de bu işe gönül vermiş arkadaşlarımızdır. Hep birlikte yapıyoruz. Bundan önce bir iftar yemeğimiz oldu. Sahur halayımız var. 23 Haziran’da bizim peynirli ekmek pikniğimiz var. Haziran’dan sonra Eylül’e kadar ara veriyoruz, ondan sonra faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığ Kültür Derneği’nin düzenlediği sahur halayı programı, Ankara’da yaşayan Elazığlılar’ın halk oyunları oynaması ve özlemlerini biraz da olsa gidermeleri ile sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO: