11 Ayın sultanı Ramazan’da Elazığ’ın önemli geleneklerinden bir olan sahur halayı, özellikle Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesiyle coşkusunu yaşatmayı sürdürüyor.

Kanal Fırat Televizyonu’da her Ramazan olduğu gibi bu yılda Elazığ’ın sahur halayı coşkusunu aktarmayı sürdürüyor.

Kanal Fırat Ekranlarında canlı yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu Son Baskı Programı’nda her gün bir mahalleden canlı bağlanılarak, Elazığ’ın sahur halayı dünyaya ulaştırılıyor.

Sahur Halayının durağı bu kez Elazığ’ın Akçakiraz Beldesi’nin Yeşilkuşak Mahallesi oldu.

GÜRGÖZE: GELECEK NESİLLERE AKTARMASI GEREKTİĞİNE DE İNANIYORUZ

Ramazan ayında her gün bir mahalleyi ziyaret eden AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bizim geleneklerimizde bu tür şeyler var. Bu geleneğimizin yaşatılıyor olması gelecek nesillere, bu kuşaklara aktarılıyor olması hakikatten önemli. Ramazan davulcusu Ramazan’ın imsak vaktine girmeden önce her sokakta davul çalar ve özellikle gençler halay çekerler. Kanal Fırat zaten yaklaşık 14 gündür yayınlıyor. Bende zaten fırsat buldukça izliyorum. Hakikatten Elazığ’ın önemli bir kültürüdür. Bunun yaşatılması, devam etmesi, gençlerin bunu gelecek nesillere aktarması gerektiğine de inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYA: BU AKŞAM ÇOK HOŞ GEÇTİ

Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, “Hem sevincimiz var hem hüznümüz var. Rabbimden niyazım dur ki kızıl kıyametin koptuğu, zulmün daniskasını yaptığı, hakaretin birinin bin para edildiği maalesef coğrafyalar var. İnşallah Rabbim bu Ramazan hürmetine iyilerin hürmetine kitabı kebirin hürmetine onları selamete çıkarır ve sevincimiz de şudur ki bu kutsal aya, bu kutsal zaman dilimine bizi kavuşturdu, bizi eriştirdi. İnşallah bayramına da eriştirtir diyorum. Bu akşam çok güzel bir akşam. Bu akşam çok hoş geçti. İl Başkanımız yanımızdaydı, Akçakiraz’ın kıymetli imamları şu anda aramızda, kıymetli mahalle sakinlerimiz yanımızda, yanı başımızda” şeklinde konuştu.

Yeşilkuşak Mahallesi İmamı Hikmet Kaya Ramazan geleneklerinin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu söylediler.

Ramazanın ayının hoşgörü içinde geçtiğini dile getiren Yeşilkuşak Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek, mahallenin sıkıntılarına değindi.

VİDEO:

HABER: SITKI TAŞEL