Fırat Üniversitesi 30. Dönem mezunları arasında yer alan Emine Büşra Berilgen, hem mezun olmanın heyecanını, hem babası merhum Prof.Dr. Sait Berilgen’in kızı olmanın gururunu hem de hüznünü yaşadı.

24 Mayıs 2017’de Fırat Üniversitesi Hastanesi başhekimlik görevini yapan Prof.Dr. Sait Berilgen,makam odasında hain bir saldırıya uğramış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

         Elazığ’da  özellikle Fırat Üniversitesi tarafından sevilen ve dayılan bir isim olan Prof.Dr. Sait Berilgen’in kızı Emine Büşra Berilgen’de tıpkı babası gibi en kutsal görev olan doktorluk mesleğini seçti ve tıp fakültesinin 30. Dönem mezunları arasında yerini aldı.

 “KEŞKE DİPLOMAMI BABAMIN ELİNDEN ALABİLSEYDİM”

Mezuniyet töreninde babasından nasıl etkilenerek, doktorluk mesleğini anlatan Büşra Berilgen, hem babasını hem  tavsiyelerini anlattı. Berilgen,babası Prof.Dr. Sait Berilgen’i anlatırken duygu dolu anlarda yaşarken, “Bilirim ki hayatımın her anında babam olmuştur. Ben daha küçük bir çocukken babamın evde geç saatlere kadar tıp kitaplarını görmek beni o kadar etkilemiş ki mesleğini kendi mesleğim yaptım. Ve onun yolundan giderek bugün altı yıllık uzun bir maratonun sonuna geldim. Tıp fakültesini kazandıktan sonra babamın bana söylediği ilk şey evvela iyi bir insan sonra mesleğini hakkıyla icra eden iyi bir doktor olmam gerektiğiydi. İntörn olarak görev yaptığım dönem de hastane içinde bana başsağlığı vermeye gelen tüm çalışanlar o çok iyi bir insan çok iyi bir doktordu dediler. O hep güler yüzlü bir insandı. İnsanların siyasi görüşü, inancı veya ekonomik durumuna göre ayırmaz, herkese içtenlikle davranırdı. İnsana insan olduğu için değer verirdi. Aynı zamanda çok da iyi bir doktordu. Sürekli araştırır ve kendini geliştirmeye çalışırdı. Uçak baş ağrısı nöroloji camiasına kattığı yeniliklerden sadece biridir. O iyi bir eş çok iyi bir babaydı. Keşke şimdi yanımızda olsaydı ve diplomamı onun elinden alabilseydim. Nur içinde yat babacığım mekânın Cennet olsun. Seni minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 “MESLEĞİMİ HAKKIYLA YERİNE GETİRECEĞİME SÖZ VERİYORUM”

Konuşmasına sağlık çalışanlarına şiddete değinerek devam eden Berilgen, “Dikkatinizi çekmek istediğim bir konu daha var. Sağlıkta olan şiddet. Burada olan herkes bir sağlıkçının yakını, annesi, babası, kardeşi eşi veya dostu. Biliyorsunuz ki bir doktor en az on sekiz sene okuyor ki bugün bizler gibi diplomasını alıp pratisyen hekim olabilsin. Eğer bir profesör olmak isterseniz hayatınızın otuz sekiz senesini eğitime vermeniz gerekiyor. Babam elli yıllık ömrünün otuz sekiz yılını eğitime verdi. Sonunda ise bir kendini bilmezsin kurşunlarıyla şehit oldu. Verilere göre her gün otuz sağlık çalışanı şiddete uğruyor ki bu ayda bin yılda on iki bin kişi eder. Ne kadar korkutucu rakamlar değil mi? Başta babam Prof.Dr. Sait Berilgen olmak üzere sağlık şiddeti ve teröre uğrayarak hayatını kaybeden tüm meslektaşlarıma Allahtan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Söylediklerimi tamamlarken hepinizin huzurunda babama layık bir evlat olacağıma onun izinden gidip mesleğimi hakkıyla yerine getireceğime söz veriyorum” ifadelerinde bulundu.

Doktor Emine Büşra Berilgen,mezuniyet belgesini Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin Demidağ’ın elinden aldı.