Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Saka entegre tekstil tesislerinin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Tamamlandığında Elazığ’da 3 bin 500 kişinin istihdam edileceği fabrika şehirde istihdam sorunu noktasında da önemli bir açığı kapatacak.

SAKA: SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ 3 BİN 500 ÇALIŞANIMIZ OLACAK

Fabrikadaki son durum hakkında Kanal Fırat Televizyonu’na açıklama yapan Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, “Fabrikanın şu anda birinci etabımız bitmiş durumda. İnşaatın son halleri bitiyor. Yaklaşık 13 bin metrekare alanımızı kapattık. Yardımcı işletmelerimizi falan da komple bitirdik. Bununla birlikte ikinci etabımız da 13 bin metrekare soketleri falan çakılıyor. Kolonları dökülüyor. Binamızı yine prefabrikten yapıyoruz. O da tahminen 2-3 aya kadar biter inşallah. Sonra en aşağıda üçüncü etabımıza, dördüncü etabımıza başlıyoruz. Bu etaplar bu şekil hızla devam ediyor. İlk açılacağı zaman açıklama yaptığımız zamanda burası kuru bir araziydi. Otlar falan vardı. Kurumuş otlar vardı. Şimdi burada yaklaşık toplam 51 bin metrekare kapalı alanımızı yapıyoruz. Çok hızlı devam ediyoruz çok şükür. Makine parkurlarımız falan da şu anda hazır. 2 gün önce beni arayarak sevke hazır dediler. Tabi burada bizim doğalgaz işimiz kaldı. Doğalgaz işimizi yapıyoruz. O da bir çözüme ulaştı. Çok hızlı ilerliyoruz. İnşallah söz verdiğimiz gibi Aralık ayı sonunda ilk etabımızı açacağız. Akabinde devam edeceğiz. Yavaş 500 kişi ile başlayıp, söz verdiğimiz gibi 3 bin 500 çalışanımız olacak. Daha sonrada Allah bu bedene can, canımıza sağlık sıhhat verdikçe söz verdiğimiz gibi yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yapacağız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

SAKA: İSTİHDAM SAYIMIZI ÇOĞALTIP BU YOLDA DEVAM EDECEĞİZ

Elazığ’daki genç nüfusu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirten Ramazan Saka, “Gerçekten bizim inanılmaz genç nüfusumuz var. Bu genç nüfus beni heyecanlandırıyor. Heyecanlandırdığı için de burada elimden gelen bütün eğitim gayretini, elimden gelen bütün ihracat odaklı ilk zamanlarda söylediğim gibi sahalarda ihracat nasıl yapılır, bu ihracat sahalarında gençliğimizi nasıl yönlendiririz, oralarda nasıl malı pazarlarız, biz bunların üzerinde çalışacağız. Yine söylüyorum işimiz bu çünkü. Zaten Saka Holding’in bünyesi aynen şu şekil; İtalyan firması, Rusya firması, Türkiye firması çok yakında da Fas’ta Kasablanka’da şirketimizi kuruyoruz, dağıtım ağlarını oluşturuyoruz. Avrupa’nın dağıtım ağları bizim İtalya’da merkezli Almanya, İspanya, Fransa gibi bütün ülkelere oradan dağıtım ağımız var oradan ihracat yapıyoruz. Rusya’da da bütün dağıtım ağlarımız, bütün Kafkaslara yapıyoruz. Fas’ta da Afrika, bizim Türkiye’de de Ortadoğu. Yeni projelerimiz var bizim. Mağazalar zinciri projelerimiz var. Onlarla birlikte de bir marka oluşturup Elazığ’ımızda dediğimiz gibi 3 bin 500’den tutun 5 bine kadar istihdam sayımızı çoğaltıp bu yolda devam edeceğiz. Etmeye de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

SAKA: GEÇ KALINMIŞ BİR YATIRIM

Bölgede böylesine bir yatırımın şart olduğunu ifade eden Ramazan Saka, “Bu bölgede; Elazığ bölgesi değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde böyle bir yatırım kesinlikle şarttı. Bana sorarsanız bu geç kalınmış bir yatırım. Bizim elimize bu imkanlar, bu fırsatlar geçtiği anda biz kendimiz yaş itibariyle de genç kalmadan hemen geldik memleketimize ne yaptık? Kazma vuruyoruz dedik, kazmayı vurduk. Bizim bu fabrikamız şu ana geldiğimiz konum Türkiye’de araştırın bütün yardımcı işletmeleriyle, havuzlarıyla, kuyularıyla, arıtmasıyla, kendi 13 metrekarelik kapalı alanlarıyla alt yapısıyla sıfırdan bir araziydi. 3 yıldan aşağı kimse yapamamış şu ana kadar. Yapabilen varsa gelsin bana biz yaptık desin. Kesinlikle Aralık’ta açacağız diyorum. Toplam 8 aydan bahsediyoruz. Aynı zamanda da bizim burada 16 gün hiç durmadan barajlarımız doldu, ciddi yağmurlar yağdı. O yağmurlarda 16 gün burada çivi çakamadılar. Ramazan ayına denk geldi. Ramazan ayında da erken 2 bayrama denk geldi. 15 gün 15 gün 1 ay. Bunları da çıkardığın zaman zaten 6 buçuk aya gelmiş oluyor. İlerledi. Bunlarla ilgili bir sıkıntımız, problemimiz yok. İyi ilerliyoruz” dedi.

Saka Tekstil bu dev yatırımı Elazığ kamuoyuna tanıtmaya da hazırlanıyor. Holding tarafından Elazığ’ın ilk tam entegre tekstil tesislerinin tanıtım programı Cuma günü Elazığ Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda yapılacak.

1 KASIM’DA TANITIM LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Ramazan Saka, “Tanıtımımızı biz 1 Kasım’da akşam saat 19.00’da OSB Konferans Salonunda gerçekleştireceğiz. Burada lansmanda şunları anlatacağız; böyle bir tesisin neler yapabileceğini, ne üretim yapabileceğini, gülük buradaki sirkülasyonlar, ihracat rakamları ve memleketimize Elazığ’ımıza kazandıracağı istihdamla birlikte de ekonomik gücünü anlatacağız” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL