Sakarya’da yaşayan Elazığlıları bir çatı altında toplayarak, şehrin kültürünü, tarihini ve medeniyeti yaşatmak gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği kurularak faaliyetlerine başladı.

Sakarya’da kurulan ve başkanlığını Nevzat Yıldırım’ın yaptığı Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışına; Sakarya Büyük Şehir Başkan Vekili Adem Kümbet, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, Elazığlılar Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İçmeli ve Cevizli Dernek Başkanı Ömer İçmeli’nin yanı sıra Sakarya’da yaşayan Elazığlılar katıldı.

“AMACIMIZ GAKKOLUĞU YAŞATMAK”

Kuruluş amaçlarını anlatan Sakarya Elazığlılar Kültür ve Dayanış Derneği Başkanı Nevzat Yıldırım, “Gakkoluğu yaşatmak ve sonraki nesillere en doğru şekilde aktarabilmek amacıyla şiirlere konu almış, güzide ilimiz Sakarya’da yaşayan hemşerilerimizin birlikte memlekete hasretini gidermek. Sorunlarını çözmek, toplumsal bir algı oluşturmak ve Elazığ’ımızı tanıtmak için Sakarya Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğimizi kurmuş bulunmaktayız. Farklı kültürlere ev sahipliği yapan Sakarya’mızda Elazığlılar olarak varlıklarımızın güzelliğimiz olduğu anlayışı ile hayata geçirdiğimiz ve bugün açılışını yapmak üzere toplanmış olduğumuz açılış törenine katılmanız bizleri bir kez daha mutlu etmiştir. Bu kapsamda Sayın Serdivan Kaymakamı başta olmak üzere katılımcılara şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Elazığ halk oyunları gösterileri açılış töreninde yerini alırken; Sakarya’da yaşayan Elazığlılar davul klarnet eşliğinde özlemlerini giderdiler.