"Geleneksel Salçalı Köfte” festivalinin bu sene ikincisi düzenlendi.

Valilik Meydanında yapılan festivalin açılışına Vali Vekili Uhud Emre Koyuncu, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, kurum müdürleri, Oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, festivalin bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi.  

Birevim İcra Kurulu Üyesi Mahir Orak, “Elazığ’ın sahip olduğu mahalli kültür o kadar kıymetlidir ki bir yerde Elazığlıyım deyince sizi kültür elçisi gibi kabul ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Esnaf Odası Başkanı Cemil Erdem, “Bizlerin hep birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi lazım. Onun için ilimizi büyütmemiz ve yükseltmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Subutay Kılıç, “Başarılarınızın daim kazançlarınızın bol olmasını diliyorum” diye ifade etti.
 


Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Elazığ’ımızın her alanda kendi başına bir değer ifade etmekte özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz ve misafirlerimiz bunu çok güzel duygularla bizlere ifade ediyorlar. Salçalı köftemizde bunlardan biridir” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, “Bu şehirden geçmiş, bu şehrin suyunu içmiş veya bu şehirde yaşamış her bireyin önemli bir damak tadı haline gelen bu lezzeti bizler tanıtmak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahaddin Kaya, “Buraya katılım sağlayan bu festivalin sürecine dahil olan bütün ticaret erbablarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Elazığ Belediyesi olarak bu tür fuarları ve festivalleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bugün burada desteğimizi ve katkımızı sunduk. Bu tür festivallerin ve tanıtımların yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol “Burada bir teklifte bulunmak istiyorum, gelecek sene festivali İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapalım. Bu lezzeti Elazığ dışına taşıyıp tanıtalım” dedi.
AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, festivalin Elazığ mutfağının tanıtılması adına çok önemli bire yere sahip olduğunu aktardı.

Elazığ Vali Vekili Uhud Emre Koyuncu, “Bizler bu organizasyonda 2’inci kez toplanıyoruz. Elazığ’ın meşhur salçalı köftesi için yine hep beraberce, aslında böylece hepimiz beraber teröre inat birlik ve dirlik , teröre inat hayat diyoruz. Gerçekten bu gastronomi ürünü ilimize hayat katıyor. Elbette bu çeşitlilik marka değeri olarak tanıtılması, duyurulması ve anlatılması gerekiyor” dedi.