Köfteciler Sokağı’ndaki lezzeti marka haline getirmek için düzenlenen salçalı köfte festivali büyük ilgi gördü.

Festivale Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Görgöze, kurum müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

AYDIN: İLİMİZLE ÖZDEŞLEŞEN SALÇALI KÖFTEMİZ ÇOK KISA BİR SÜREDE TESCİLLENİR

Köfteciler sokağındaki esnaflar adına konuşma yapan Piknik 23 İşletmecisi Fatih Aydın, “Yedisinden yetmişine birçok insanımızın uğradığı çok uygun fiyatlara karnını doyurduğu mekanlar köfteciler sokağı. Tekrardan belirttiğim gibi ümit ediyorum ki ilimizle özdeşleşen salçalı köftemiz çok kısa bir sürede tescillenir. İlimize, sokağımıza ekonomik anlamda çok güzel bir katma değer sağlar” ifadelerini kullandı.

TARHAN: OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE GELEN TÜRK MUTFAĞIMIZ VE MUTFAK KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Elazığ Lokantacılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan, “Yemek şehir kültürlerinin yapısında bir mihenk taşıdır demek sanırım yanlış olmayacaktır. Nasıl ki dünyada bir Çin mutfağı, bir Fransız mutfağı bir İtalyan mutfağı, ülke ekonomisine katkıları olan mutfaklar var ise bizlerinde Osmanlı’dan günümüze gelen Türk mutfağımız ve mutfak kültürümüz var. Bu kültürümüz dünya mutfakları arasındaki yerini almış ve dünya mutfakları arasında arana bir lezzet olmuştur. Coğrafi konumumuzla da bağlantılı olarak gastronomi alanında kendini ispatlamış, Elazığ’ımızın kendine has salçalı köftesi kentimizin tanıtımında bizi temsil edecek en güzel lezzetlerin başında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

           

ERDEM: ELAZIĞ’IN OLMAZSA OLMAZLARINDAN OLAN BİR SOKAKTIR

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, “Bu sokak gerçekten Elazığ’ın olmazsa olmazlarından olan bir sokaktır. Adı Horasan sokaktı ama köfteciler sokak olarak görüyoruz. Bu çok önemli. Bundan önce Sayın Belediye Başkanımızla buraya yeniden düzen getirilmesi noktasında görüşmelerimiz neticesinde sağ olsunlar kendileri de bizleri kırmadılar, buraya yeni düzen yaptılar, çok mükemmel oldu burası. Bu festival inşallah salçalı köfte festivali daha büyüyerek, daha güzel yerlerde yapılacağına ben inanıyorum” dedi.

ARSLAN: BU VE BENZERİ ETKİNLİKLERDE AKTİF OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Eritemediğimiz göbeğimizin sebeplerinden biridir salçalı köfte diyerek sözde başlayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Yaklaşık 30 yıldır vazgeçilmezim. Bir tam ekmekle başlayıp, üzerine doymazsak bir yarım daha, deyip de unutamadığımız lezzetimiz. Şu günlerde ekmeğin içini aldırarak yarım yemekle yetiniyoruz. Ama Elazığ’ımızın gerçekten ciddi bir değeri. Şehrimiz tüm kaynaklarıyla nadide ve emek verilmesi gereken, işlenilmesi gereken eşsiz nimetlere sahip. Biz de bunların değerlerini verme adına bu ve benzeri etkinliklerde aktif olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

YANILMAZ: TÜRKİYE’NİN BU KONUDA EN ZENGİN İLLERİNDEN BİR TANESİYİZ

Bu tür festivallerin devamlılığının olacağını söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Dikkat ederseniz Elazığ’da birçok fuar, organizasyonlar, festivaller yapılırken artık rakamlaştırıyoruz. Birinci, ikinci, üçüncü, on beşinci, otuzuncu festivallere de ulaşacağız inşallah. Elazığ sadece yolarıyla, kaldırımlarıyla, parklarıyla, bahçeleriyle geliştirmiyoruz. Alt geçitleriyle, üst geçitleriyle geliştirmiyoruz. Elazığ bunları en iyi şekilde yapılan bir şehir olmakla birlikte aynı zamanda gastronomi kültürünü de devamlı geliştiren, devamlı ileten illerimizden bir tanesi. Türkiye’nin bu konuda en zengin illerinden bir tanesiyiz. Bu konuda gastronomi çeşitliliği en fazla olan illerden bir tanesiyiz. Ama bunun tanıtılması gerekir, bilinmesi gerekir, güzelleştirilmesi gerekir. Ve öğretilmesi gerekir” diye kaydetti.

DEMİRBAĞ: LEZZETİ İTİBARİYLE YEMEK YEDİĞİ YEGANE YERLERDEN BİRİYDİ BURASI

Elazığ’a gelenlerin Köfteciler Sokağı’na uğramadan gitmediği söyleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Elazığ’a gelen, ülke genelindeki eskiden üniversiteler bütün illerde yoktu malumunuz. AK Parti iktidarıyla birlikte 81 ilimizde üniversiteye kavuşturuldu. Ama öncesinde belli illerde vardı, Elazığ’a da ülkemizin bütün illerinden öğrenciler gelirdi, o zaman öğrenci arkadaşlarımız, kardeşlerimizin lezzet yemek yediği yerlerden. Hem fiyat bakımından, hem de lezzeti itibariyle yemek yediği yegane yerlerden biriydi burası. Ve o her geçen gün kendini geliştirerek burada esnaflık yapan kardeşlerimize de haseten teşekkürlerimi arz ediyorum. Kaliteyi bozmadılar, kcaliteyi her geçen gün arttırdılar. Allah’a şükür bugün bir marka haline geldi” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, festivale destek olanlara plaket takdimi yapıldı.

Plaket takdiminin ardından Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kendi elleriyle salçalı köfte yaptı.

Konuşmalara sonrasında protokol üyeleri günün kahramanı olan salçalı köftenin tadına bakıldı.