Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde Cumartesi günü Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesinde, vefat eden hastanın yakınları tarafından Doktor İsmail Polat ve sağlık çalışanları şiddete maruz kalmıştı.

Doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırı, Üniversitesi önünde Sağlık Sen Elazığ Şubesi tarafından bir kez daha kınandı.

“DOKTOR TARAFINDAN HASTA YAKINLARINA SÖYLENMESİ ÜZERİNE YAŞANMIŞTIR”

Olayı anlatan Fırat Üniversitesi Şubesi Başkanı Mustafa Yıldız, “Olay kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi gören bir hastanın hayatını kaybettiğinin doktor tarafından hasta yakınlarına söylenmesi üzerine yaşanmıştır. Hasta yakınlarına kişinin vefat ettiği haberini veren doktor İsmail Polat daha sonra görev yerine dönmüştür. Bu olayın hemen ardından vefat eden hastanın yakınları yoğun bakım servisinin kapısını kırarak servise girmiş, doktoru darp etme girişiminde bulunmuştur. Hasta yakınlarının yumruklu saldırısı doktor arkadaşımızın diğer sağlık çalışanlarımız tarafından kenara çekilmesiyle boşa çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

“HASTANIN HAYATINI KAYBETMESİ ELBETTE İSTENMEYEN BİR DURUMDUR”

Sonra da, yapılması ve alınması gereken tedbirleri sıralayan Yıldız, “Bir hastanın hayatını kaybetmesi elbette istenmeyen bir durumdur. Ancak bazı durumlarda da bunun önüne geçilemez. Bunun sorumlusu olarak da sağlık çalışanlarının görülmesi doğru bir yaklaşım değildir. Bu sağlıkta şiddet sağlık çalışanlarının önemli sorunlarından birini teşkil etmektedir. Bu konuda Sağlık-Sen olarak her platformda konuyu dile getiriyor, gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması, şiddet uygulayan kişilerin sonraki sağlık hizmetlerini güvenlik güçleri nezaretinde alması ve 6 aylık bir süre için acil sağlık hizmetleri hariç sağlık giderlerinin SGK tarafından karşılanmaması ve şahıstan tahsis edilmesi en somut önerimizdir. Bunun yanı sıra sağlık kurumlarımıza gerekli tedbirler alınmalı, güvenlik arttırılmalıdır. Üniversite Hastanemizde yaşadığımız olayda hastane güvenliğinin yanı sıra Emniyet güçlerinin de olaya en kısa sürede müdahale etmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu sebeple hastanelerin girişleri güvenli hale getirilmeli, ameliyathane ve yoğun bakım hasta yakını bekleme alanlarının güvenliği sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.