Elazığ'da erken doğum sonrası alındığı kuvözde beynine oksijen gitmediği için yürüyemeyen 8 yaşındaki Salih için ilk ameliyatın ardından müjdeli haber gelerek yürüme umudu doğdu.

Kendileri için maddi yardım istemeyen Yıldız ailesi, sadece Salih'in yürümesi için ameliyat masrafı olan 15 bin liranın karşılanmasını bekliyor.

Elazığ’ın Ulukent Mahallesinde ikamet eden 2 çocuklu Serkan ve Pınar Yıldız ailesinin ilk çocukları olan 8 yaşındaki Salih, kuvözde beynine oksijen gitmediğinden dolayı yürüme yetisini kaybetti.

YÜRÜME İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Aile, çocuklarını 6 yaşında akrabalarının da yardımıyla ameliyat ettirdi. Ameliyat sonrası büyük ölçüde düzelme gösteren Salih emeklemeye başladı. Salih'in ikinci ameliyat olması ve 1 yıllık fizik tedavi ile yürüme ihtimalinin çok yüksek olduğunun aileye doktorlar tarafından söylediği öğrenildi.

"Yürümek, koşmak ve okula gitmeyi çok istiyorum"

Haftada 2 gün fizik tedaviye giden, diğer günler evde ailesi ile tedavisini sürdüren Salih, "Yürümek, koşmak ve okula gitmeyi çok istiyorum. Arkadaşlarının dışarıda oynuyor ama ben oynayamıyorum" dedi.

Oğlunun erken dünyaya geldiğini ve kuvözde oksijensiz kaldığını belirten Pınar Yıldız, “Beyinin bir damarı etkilenmiş ve o da yürüme fonksiyonlarına vurmuş. Bir ameliyat yaptırdık. Ondan sonda biraz daha iyi oldu. Önceden emekleyemiyordu. Şimdi emekleyebiliyor, adımlarını rahat atıyor, bir şeylere tutunup ayağa kalkabiliyor” şeklinde konuştu.

Oğlunun yürümesi doktorların ikinci bir ameliyatı önerdiğini dile getiren anne Yıldız, “Şimdi doktorlar yeniden ameliyat öneriyor. Diğer ameliyatı ailemizin destekleri ve kendi çabalarımızla yaptık. Ankara‘ya götürdük. Şimdi ikinci ameliyatı olursa yürüme şansı çok yüksek diyorlar. Biz de onun için çabalıyoruz. Ameliyata 15 bin lira dediler. İnşallah destekler sayesinde benim oğlum da yaşıtları gibi yürür” diye konuştu.

"Bu bir anne için çok zor"

Ameliyat sonrası iyi bir fizik tedaviyle bir yıl içerisinde oğlunun yürür hale geleceğini doktorların aktardığını anlatan Yıldız, "Bu da çok sevindirici bir haber. Bende yaşıtları gibi koşmasını ve yürümesini istiyorum. İlkokula götürdüğümüzde ‘anne ben okula gitmeyi çok istiyorum ama arkadaşlarım benle dalga geçerse’ dedi. Bu bir anne için çok zor. Zaten evlatlarımız için çabalıyoruz. Bende bir ömür onun yanındayım. Biz evde eğitime başvurana kadar hep okula gittik. Ondan sonra devletimizin evde eğitim imkanından yararlandık. Artık öğretmen eve geliyor. Bu çok güzel bir şey. Ama çaresi varken ben oğlumun okula gitmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Özellikle kendileri için bir maddi destek beklemediğini belirten aile, çocuklarının sağlığına kavuşması için ameliyat masraflarının karşılanmasının yeterli olacağını dile getirdi.