Sanayi Sitesinde bu aralar konuşulan tek konu var oda Sanayi Sitesi’nin taşınması.

“ELAZIĞ ÇOK GERİDE”

Sanayi sitesi esnafı, “Yeni sanayimizin olması bizi ferahlatacaktır. Dükkan da olmayınca ister istemez kira arayışları da yükseliyor onun da etkisi var. Temennimiz şu ki Elazığ’a güzel bir sanayinin tam tesisatlı lüks bir şekilde sanayinin yapılması. Eğer onu da geciktirecekler ise buranın bir çevre düzenlemesini, yol balalarını kapatmaları, güvenlik sistemlerinin, kamera sistemlerinin oluşması. Sanayinin yetmiş li yıllarda projesi bitmiş, o yıllarda faaliyete geçmiş bizim sanayimiz. Sanayimiz sekiz tekere göre yapılmış yani sekiz teker dingilli araçlara göre yapılmış. Fakat bugün her şey tıra dönüştü, teknoloji gelişti. Maalesef Elazığ çok geride” ifadelerini kullandı.

“SANAYİMİZİN EN BÜYÜK SORUNU YER PROBLEMİNİN OLMASI”

Sanayi sitesine artık mekan yetersiz kalıyor. Onlarda bir an önce taşınmayı bekliyor.

Sanayi sitesi esnafı, “Bugün yer sıkıntısından dolayı müşterilerimizi bekletiyoruz önümüzdeki günlere sarktırıyoruz. Yer sıkıntımız mevcut, tır yanaşamıyor komşularımızdan müsaade alarak onların yerine bırakıyoruz. Sanayimizin en büyük sorunu yer probleminin olması. Bazen ister istemez yolu işgal ediyoruz. Komşularımıza isteyerek veya istemeyerek rahatsızlık veriyoruz. Büyük yerlerimiz olsa imkanlarımız daha iyi olur” dedi.

“HİÇBİR ESNAFTAN FİKİR ALINMADI”

Yeni yere taşınma beklentisi var ama, bir beklenti de ihtiyaçlara göre mekan oluşturulması;

Sana sitesi esnafı, “Bizim Belediye Başkanımızdan, Sayın Valimizden istediğimiz şu; dükkanına göre mesela iş sahibinin potansiyeline göre yer verilmesi. Örneğin bir site yapılacak 1000 metre veya 800 metrekare dükkan, küçük araba için 250 yada 300 metrekare verilsin. Çünkü biz ister istemez karşımızdaki kişiyi rahatsız ediyoruz. Benim imkanım yada yerim olsa rahatsız etmem. Yapsınlar desinler ki; sana büyük dükkan veriyoruz senin aidatın dükkanının boyutuna göre aylık şu miktarda olacak. Şu an kiralarımız çok yüksek, çok pahalı. Kaç senede yapılır, kaç senede taşınılır, bunu alt yapı çalışmaları yapılmadı, hiçbir esnaftan fikir alınmadı. İki yada üç kişiye danışmışlar sadece çoğu esnafın görüşünü almadılar” diye konuştu.

“ESNAF ARKADAŞLARIN GÖRÜŞLERİ ALINMADI”

Eksikliklerinin giderilmesini dile getiren Sanayi Sitesi esnafları, “Yeni yapacakları sitede küçük araçlara veya kamyonla ilgili site yapmaları lazım. Tamircinin içinde marangoz, elektrikçi, lokanta. Bunlar sanayiyi bozdu. Onların ayrılıp güzel bir şekilde yapılması lazım. Bizim görüşümüz alınmadı, etrafımızdaki esnaf arkadaşların görüşleri alınmadı, keşke alınsaydı. Kimine bodrum kat lazım, kimine asma kat lazım, kimine geniş dükkan lazım. Bunlar esnafında bilgisi dahilinde olsa daha iyi olurdu. İhtiyaca göre yapılacak ama yapılacak binalar benim ihtiyacımı görecek mi? Bilmiyorum” diye kaydetti.