Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından birçok okul zarar görmüştü. Acun Ilıcalı tarafından TV8 ekranlarında Elazığ için yardım kampanyası başlatılmış ve o yayına katılan Elazığlı İşadamı Burak Soylu Elazığ’a okul yaptırma sözü vermişti.

Har Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Soylu verdiği sözü tuttu ve anne ve babasının adını taşıyacak olan Anaokulu’nun protokol süreci tamamladı.  

İşadamı Soylu tarafından yapılacak olan 12 derslikli Saniye-Yusuf Soylu Anaokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Programa; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Kurum Müdürleri, Oda Başkanları ve gazeteciler katıldı.

SOYLU: ANNEM KADAR FEDAKAR, BABAM KADAR DÜRÜST ÖĞRENCİLER YETİŞİR

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan İşadamı Burak Soylu, “Yaşanan deprem sonrasında içinde bulunduğumuz coğrafyada tarihten gelen misyonuyla, kültürü ile, yetiştirdiği ve yetiştirmekte olduğu değerler ile gittiğimiz her yerde gururla adını zikrettiğimiz memleketimiz Elazığ’ımızın maddi manevi yaralarını devlet millet el ele sarmak durumunda olduğumuzun bilincindeyiz. Gücümüz ve inancımızla şehrimizi hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Yaşanan acı depremin ardından sayın Acun Ilıcalı tarafından TV8 ekranlarında başlatılan yardım seferberliğinde sözünü verdiğimiz okulun temel atmasını nasip eden rabbime hamd ediyorum. Sokaklarında büyüdüğüm, okullarında okuduğum, hepsinden önemlisi bugün geldiğimiz yerlerin temeli olan ticarette hep birlikte kazanmayı, paylaşmayı, kardeşliği öğütleyen “esnaf kültürü” nü öğrendiğim memleketimde böylesi güzel bir vesile ile bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bugün temelini atacağımız ve inşallah 2021 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye hazır olacak olan 12 derslikli anaokulunun benim için bir diğer manevi anlamı ise haklarını ne yapsak da ödememiz mümkün olmayan anne ve babamın adıyla açılacak olması. İnşallah Saniye-Yusuf Soylu Anaokulunda annem kadar fedakar, babam kadar dürüst öğrenciler yetişir” ifadelerini kullandı.

GÜRTÜK: 7 OKULUN TEMELİNİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Daha sonra kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, ''24 Ocak depreminde çok açı olaylar yaşadık. 37 okulumuz hasar gördü. Bunları çok kısa sürede hayırseverlerimizin katkıları bugün temelini atacağımız okulla birlikte 7 okulun temelini almış bulunmaktayız. Diğer okulları yapacak hayırseverlerimiz ile protokollerimiz imzalandı. En yakın zamanda bu sayı 11’e çıkacak. Toplamda il merkezimizde taşıdığımı öğrenci sayımız 9 bin 354 ilçeler ile birlikte 11 bin 258 oldu. Bunları tam gün eğitim yapan okullarımızla eşleştirerek ikili eğitim yapmış olduk. Sınıf sayılarımızda bir artış gerçekleşmedi. Sayın valimizin desteği ile bu süreci hızlı bir şekilde sonlandırmak için tüm çalışmalarımızı yapmaktayız. Bugün burada sayın valimizin himayelerinde hayırseverimiz iş insanı Burak Soylu tarafından 12 derslikli ve 5 milyon 750 bin liralık okulumuzda atmış bulunuyoruz. Tek temennimiz bu salgından kurtulup bir an önce çoklarımız ayın 21’inde yüz yüze eğitime başlamak” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ÇOCUKLARIMIZA DAHA İYİ BİR GELECEK BIRAKMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR

“Gençlerimiz ve çocuklarımız yepyeni okullarında eğitimine devam edecek” diyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları, “Bugün TOKİ tarafından ilimizde 20 bin konut yapılacak. 17 bininin ihalesi yapıldı. Yılsonuna kadar da inşallah 10 bin konut vatandaşlarımıza teslim edilecek. Şehrimiz yeni bir görünüme kavuşacak. Eski yapı stokundan kurtulacak. Bu yatırmaların dışında bizde yerelde el ele vererek bu şehir daha güzel yarınlara taşıma adına hepimizi omuz omuza vererek bu şehri güzelleştireceğiz. Bizler ilin ve irfan merkezi medeniyetin mensuplarıyız. Gençlerimizi daha bilgili, donanımlı ve inançlı bir şekilde yarınlara taşımamız lazım. Yarınlar taşırken onlara daha iyi bir gelecek bırakmak hepimizin sorumluluğudur. Bugün bu temel bunun en güzel örneğidir. İnşallah çok kısa sürede içerisinde bu temel atma törenler daha da artacak. Çok hızlı bir şekilde yapımlar sürecek. Gençlerimiz ve çocuklarımız yepyeni okullarında eğitimine devam edecek” ifadelerini kullandı.

AĞAR: BURAK KARDEŞİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Burak kardeşimi çok eski zamanlardan beri tanıyorum. Kendisinin ticarette adım adım nasıl yükseldiğine bire bir şahidim. Bambaşka işler yaparak, vizyoner işler yaparak, ticarette hakikaten sağlam adımlarla çok güzel noktalara geldi. Elazığlı bir hemşehri için memleketine yapabileceği en büyük güzellik bir okul yapabilmesidir. Bu tabi ki kendisine ve ailesine çok büyük bir gurur kaynağıdır diye düşünüyorum. Yusuf abim, Saniye ablam evladınızla ne kadar gurur duysanız azdır diye düşünüyorum. Onu gözlerinizde de görüyorum. Böyle bir eseri, tabi ki büyük bir felaket sonrasında Elazığ’a sağladığı için Burak kardeşime çok teşekkür ediyorum. O gün bunun maliyeti 2’idi bugün bunun maliyeti 6 olmuş anladığım kadarıyla” dedi.

BALIK: ELAZIĞ MİLLET OLARAK HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDADIR

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, hakikaten bir siyasetçi için en güzel günlerden biri. Temel atma, şehrine hizmet etme bizin en gurur duyduğumuz günlerden biri. Ben bunu bize yaşattıkları için Soylu kardeşlere Esra ve Burak Soylu kardeşlere teşekkür ediyorum. Bir anne ve babanın da en büyük onur ve gururu ilelebet adını yaşatacak evlatlardır. Eminimki anne ve babanız sizinle gurur duyuyordur. 24 Ocak’ta Elazığ çok büyük bir deprem geçirdi. Bizim için en önemlisi can kayıplarıydı. Elbetteki attığımız temeller can kayıplarımızı yerine getirmeyecek. Ancak bu okullarda okuyan öğrencilerimiz o can kaybı yaşayan annelerin babaların evlatları olacak. Yaralarımızı hızla devlet ve millet el ele sarmaya gayret ettik. Elazığ millet olarak her zaman devletinin yanındadır” ifadelerini kullandı.

BULUT: ÖNEMLİ OLAN İNSAN VE ÖNEMLİ OLAN İNSANA YAPILMIŞ OLAN YATIRIM

“Bir aya gelmemizi sağlayan iş adamımız, değerli dostumuz, kadim dostumuz, çok kıymetli Burak Soylu Kardeşim ve Soylu ailesi bende hepinizi saygı sevgi ile karşılıyorum. Söylenecek sözlerin çoğu söylendi. Süreç anlatıldı. Ben hassaten teşekkür etmek istiyorum. Çok akıllı yatırımlar yaptığını biliyorduk. Başarılı bir iş adamı. Fakat bugün yaptığı yatırım hayatındaki en makul ve en mantıklı yatırımlardan bir tanesi hem bundan dolayı tebrik ediyorum hem de hayırlı bir evlat olduğu için. Rabbim aynısını bize ve bizim evlatlarımıza nasip etsin. 37 canımızı kaybettiğimiz bir dönemde 37 tane okumuzu da kaybettik. Gördüğünüz gibi 37 okulun kıymeti yok. Onu bir şekilde maddi kısmını giderebiliyorsunuz. İş adamlarının el atması ile altından kalkabiliyoruz ama can kaybını telafi edemiyorsunuz. Aslında önemli olan insan ve önemli olan insana yapılmış olan yatırım. Bizler ülkeyi inşa ederken gençliğimi ve geleceğimizi ihmal etmemeliyiz. Bu geleceğimizi teslim edeceğimiz bir kesime dönük olan en güzel yatırımlardan bir tanesi, en helal yatırımlardan bir tanesi. O yüzden gençliğe yatırılan her kuruşun da helal olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı Burak kardeşime çok teşekkür ediyorum. Bu 7’incisi. inşallah diğer iş adamlarımızda sırası ile temellerini atacaklar. Biz bu konudaki ihtiyacımızı karşılamış olacağız. Allah’a hamd olsun şu an eğitimlerimizde okullarımızdan kaynaklanan bir eksiklik yok. Çünkü tekli eğitim siteminde %96 oranını yakalamış biri. Şu anda okullarımız pandemiden dolayı açılmak zorunda kalsaydı biz sabahçı ve öğlenci şekilde eğitimi devam ettirecektir. Ama biz istiyoruz ki Elazığ’daki gençler en iyi şekilde en donanımlı şekilde eğitim alsınlar. Bugün bununla alakalı da bir temelini de hep birlikte atıyoruz. Hem şahsım hemd e milletvekili arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum”

YIRIK: DEVLET ELAZIĞ’IN YANINDA

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise konuşmasında; ''24 Ocak’ta ilimizde bir deprem yaşandı. Bu depremle Elazığ yıkılmadı. Elazığ depreminde konutlar yıkıldı ama insanımız her daim ayakta kaldı. Hayırsever vatandaşlarımız olduğu sürece Elazığ’ımız her türlü sıkıntısının üstesinden gelemeye devam edecek. 24 Ocak’tan itibaren devletimizin tüm kurumları, ilimize geldiler ve üzerlerine düşen tüm yatırımları, hizmetleri yaptılar. Şuanda Elazığ’da 20 binin üzerine konut inşaatı devam ediyor. 135 köyde 265 köy konutu inşaatı devam ediyor. Depremden sonra 200 milyona yakın bir rakama vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş. Yani devlet Elazığ’ın yanında. Elazığlılar Elazığ’ın yanında olduğu sürece biz inşallah gelecekte çok daha iyi olacağız.  Çok daha medeni şehirler kapsamında gireceğiz. Tehdit olan depremi bu çalışmalarla fırsata dönüştüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.