Önce hobi olarak başladı, şimdilerde ise Elazığ’ın tanıtımı için yapıyor.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim İş Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Yaşar Sabri Şanlı, kendi atölyesinde hazırladığı Elazığ, Harput ve Elazığ’ın ilçeleri temalı magnetleriyle Elazığ’ın tanıtımına katkı sağlıyor.

ŞANLI: ELAZIĞ’IN TANITIMINA DA CİDDİ BİR KATKIDA BULUNMAYA BAŞLADI

Yaşar Sabri Şanlı, “Yaklaşık 10 sene önce Amasya Evini gösteren bir anahtarlık görmüştüm ahşaptan oymaydı. Sonra ben bunu nasıl yapabilirim diye düşünürken; Harput Kalesini anlatan yaklaşık 10 sene önce 2008 yılıydı herhalde yaptım, Elazığ’ın değişik özelliklerini anlatan 11 tane magnet yanı mıknatıs yapıştırılmış buzdolabı süsleri imalat olarak yapıyorum. Bunlar önce hobi olarak başladı sonra tabi Elazığ’ın tanıtımına da ciddi bir katkıda bulunmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Magnetlerde, Harput Kalesi ve Ulu Camii, üç mum ve üzüm, çaydaçıra oynayan kadın ve Belek Gazi gibi 11 model mevcut.

Şanlı’nın, polyester ve mermer tozu kullanarak özel kalıplarla yaptığı magnetler yurtiçi ve yurt dışında alıcı buluyor.

ŞANLI: DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNE KESİNLİKLE BU ÜRÜNLER GİDİYOR

Sabri Şanlı, “Elazığ’da satılıyor, hemen hemen belirli yerlere veriyorum. Buradan alındığı zaman Türkiye dahil ve Türkiye’nin haricinde dünyanın birçok ülkesine kesinlikle bu ürünler gidiyor. Şimdi tam mesai verdiğiniz zaman 10 saatte bin tane üretirsiniz. Eseri önce alçıyla ypatıktan sonra plastik kalıba dökülüyor, daha sonra polyesterle mermer tozunu karıştırıyoruz, döküyoruz, boyamasını ve silmesini yapıyoruz. Sonra mıknatıslarını yapıştırıyoruz, olay bitmiş oluyor” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL