Karayolları Güvenliği Derneği Başkanı Halil Saraç, Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Gününü ve Karayolu Trafik Haftası’nı kutladı.

Saraç yaptığı konuşmada, “Toplumda gerekli olarak trafik bilincini oluşturmak suretiyle trafik kazalarına, trafik konusunda yaşanan olumsuzluklara ve çözüm yollarına odaklanarak toplumun dikkatini çekmek ve bu kazalar ile meydana gelen can ve mal kayıplarının önüne geçmek maksadıyla tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü uluslararası karayolu trafik güvenliği günü, bugünü takip eden hafta da Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır” dedi.  

Kaza sonucu ölüm ve yaralanmaların en çok trafikte meydana geldiğini söyleyen Saraç, trafik bilincinin önemine dikkat çekti.

“KAZALARIN EN AZA İNDİRMENİN EN ÖNEMLİ YOLU TOPLUMUMUZDA TRAFİK BİLİNCİNİN OLUŞTURULMASIYLA MÜMKÜNDÜR”

Saraç sözlerine şöyle devam etti: “Trafikte alınan birçok tedbir ve uygulanan cezalara rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle meydana gelen kazalarda birçok maddi ve manevi kayıplar yaşanmaktadır. Kazaların önüne geçebilmenin ve ya en aza indirmenin en önemli yolu toplumumuzda trafik bilincinin oluşturulmasıyla ancak mümkündür. Trafik haftası boyunca olduğu gibi her yıl boyu düzenlenecek eğitim ve bilinçlendirmeye yönelik etkilerle bireysel ve toplumsal duyarlılık ile trafik bilincinin oluşturulmasına önemli katkı sağlanacaktır. Bu bağlamda trafik bilincinin tam anlamıyla oluştuğu, kazaların en asgari düzeye indiği bir gelecek dileğiyle trafik haftanızı kutlar, kazasız günler dilerim.”