Yönetmenliğini Kenan Korkmaz’ın yaptığı, İsmail Bilgin’in aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan “Beyaz Hüzün/ Sarıkamış” filminin galası yapıldı. "Beyaz Hüzün/Sarıkamış" filminin Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki gala gösterimine yapım ekibi, yönetmeni ile oyuncularının yanı sıra oyuncu Turgay Tanülkü, yönetmen Mesut Uçakan ve Nazif Tunç, yazar Kahraman Tazeoğlu, oyuncu Yakup Keskin ile Erzincan'daki çekimlerde görev alan köylüler katıldı.

Birinci Dünya Savaşı’nın en hüzünlü cephelerinden Sarıkamış’ı ilk kez beyazperdeye taşıyan "Beyaz Hüzün/Sarıkamış" filminde şu sıralar TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Elimi Bırakma “ adlı dizide rol alan Elazığlı tiyatro ve sinema sanatçısı Yakup Keskin’de Ahmet karakterine can veriyor.

KESKİN: SARIKAMIŞ DEDİĞİMİZ ZAMAN İÇİMİZ YANIYOR

Yakup Keskin, “Sarıkamış dediğimiz zaman içimiz yanıyor, yüreğimiz ürperiyor. Başrolümüz Kenan Beyde şehit torunu olarak bize belki yüzde 2 oranında o kutsal şehitlerimizin yaşadıkları olağanüstü doğa şartlarını bazen çıldırırcasına bazen uçurumlardan kendilerini yerlere atarcasına dramlarını şehadetlerini bir nebze bize yaşattı.” diye ifade etti.

Keskin, Türkiye’nin sadece popüler kültür barındıran sinemaya değil; medeniyetine  ve tarihine sahip çıkacak filmlere de ihtiyacı olduğunu kaydetti

KESKİN: BÖYLE KUTSAL İŞLERE ADIM ATMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Keskin, “Türkiye’nin sadece popüler kültür sadece saman alevi gibi yanıp sönen sinemaya, tiyatro yapımlarına ihtiyacı yok. Türkiye’nin ciddi anlamda bilişimin ve teknolojinin getirdiği aslından, tarihinden, kültüründen milliyetinden, değerlerinden, medeniyetlerinden uzaklaşma sürecinde Kenan Korkmaz’ın imza attığı böyle tarihte yaşayan olayları böyle kutsal işlere adım atması gerektiğini düşünüyorum.” diye kaydetti.