Sarıkaya, Oruç İle İlgili Meseleler Konusu Hakkında Bilgi Verdi

Ramazan Ayı’nın üçüncü gününde İzzetpaşa Camii’nde İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından verilen vaazda oruç ile ilgili meseleler konusu anlatıldı.

Sarıkaya, Oruç İle İlgili Meseleler Konusu Hakkında Bilgi Verdi

Elazığ Müftülüğü tarafından Ramazan ayı boyunca İzzetpaşa Camii’nde verilecek vaazlar devam ediyor.

Ramazan Ayının üçüncü gününde İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından verilen vaazda Oruç ile ilgili meseleler konusu hakkında cemaate bilgi verildi.

Yusuf Sarıkaya, orucun sayılı günler olduğunu belirterek, kameri aylarda tutulan bir ibadet olduğunu ve içerisinde sayısız başka ibadetleri barındırdığını söyledi

Sarıkaya yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı içerisinde teravihlerimizi kılarız, teravih namazı diye başka bir ibadet var. Fitrelerimiz, zekatlarımız, itikaf dediğimiz ramazanın son 10 günü içerisinde insanın kendi iç alemine yönelerek dünyevileşmiş iç alemini biraz rabbine yaklaştırarak daha fazla bir iç dünya muhasebesi yapma anlamına gelen itikafımız var. Kadir gecemiz var. Ramazan içerisinde Kadir gecesi ki sonra gelen ayeti kerimelerde göreceğiz. O ayeti kerimelerde Rabbimiz Kur’an’ın bu ay içerisinde indirildiğinden bahsediyor. Topluca bu ay içerisinde değil ilk defa inişi bu ay içerisinde olmuştur. Bin geceden daha hayırlı olan Kadir gecemiz var. Mukabelelerimiz var. Kur’an’ı Kerim-i orijinal olan, asli şekliyle okuyarak hem rabbimizin kelamını bir kez daha okumanın şuuru içerisinde oluyorsunuz hem de sevap kazanıyorsunuz. Sahurumuz var. Bakın bir Ramazan da ne ibadetler var. Sayılı olan bu günler ecdadımız tarafından 11 ayın sultanı olarak ifade edilmiştir. Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 15:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137