Satranç Sevgisi Milli Sporcu Yaptı

Elazığ'da yaşayan 5 kişilik Genç Ailesi gönül verdikleri satrançta milli sporcu çıkardı.

Satranç Sevgisi Milli Sporcu Yaptı

Memur ve satranç hakemi Coşkun Genç ve ev hanımı eşi Seval Genç, satranç sevgisini çocuklarına da aşıladı. Evde zamanlarının bir bölümünü satranç oynayarak geçiren Genç ailesinden 15 yaşındaki Uğurcan Genç, zamanla bu alanda kendisini geliştirerek 7 yılda katıldığı 100 turnuvada 25 kupa, 63 madalya kazandı.

GENÇ: . KENDİMİ GELİŞTİRMEYE BAŞLAYINCA BU SPORU DAHA DA ÇOK SEVDİM

Uğurcan Genç, “Satranca 8 yaşından beri başladım. Küçükken babam ablama öğretiyordu. Dikkatimi çekiyordu babam ablama öğretirken. Bende merak ediyordum nasıl oynanıldığını. Hiçbir bir şey anlamıyordum küçükken. O zamanlarda satranç tahtasını savaş meydanına benzetiyordum. Padişahmışsınız gibi orduları çeşitli yerlere yönlendiriyormuşsunuz gibi hissediyordum. Daha sonrasında merakım arttıkça babam beni çeşitli kurslara yazdı. Kurslara devam ettim kendimi geliştirdim. Kendimi geliştirmeye başlayınca bu sporu daha da çok sevdim.” dedi.  

GENÇ: 2 ADIM SONRASINI DÜŞÜNÜYORUM VE GÖRÜYORUM

Genç, “Satranç dışardan göründüğü gibi değilmiş. Oynamaya başladıkça derslerime de etkisi oldu. Matematik de ki hesaplama işlemleri ve yeteneğim arttı. Ailemde iyice desteklemeye başladı. Hayatta da herkes bir adım sonrasını düşünürken ben 2 adım sonrasını düşünüyorum ve görüyorum.” ifadelerini kullandı.   


Son olarak Antalya'da katıldığı Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye 7'ncisi olarak milli forma giymeye hak kazanan Genç, Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyor.

GENÇ: AVRUPA ŞAMPİYONASINA GİTMEK VE ORADA ÜLKEMİ GURURLANDIRMAK İSTİYORUM

Genç, “ Gerek il dışı gerek il içi turnuvalarda şampiyon olduktan sonra ki hedefim milli formayı giyip ülkemi milli forma altında gururlandırmaktı. Geçen yıl nasip oldu bu formayı giymek. Şuan milli takım havuzundayım. Avrupa şampiyonasına gitmek ve orada ülkemi gururlandırmak istiyorum.” diye kaydetti.


Ağabeyinin izinden giden ve katıldığı il müsabakasında il birincisi seçilen 7 yaşındaki Deniz Gencin de hedefi milli forma giymek.

GENÇ: ÖNCE TÜRKİYE SONRA DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM

Deniz Genç, “ Satrancı çok seviyorum. Abim gibi güçlü bir oyuncak olmak istiyorum. Bende abim gibi derecelerim yüksek olsun istiyorum. Onun gibi milli formalar giymek istiyorum. Önce Türkiye sonra dünya şampiyonu olmak istiyorum.


GENÇ: SATRANÇ SAYESİNDE DE AMACIMIZA ULAŞTIK

Baba Coşkun Genç, “ Öncellikle kızımızla başladık. Diğer ortanca oğlumda bunu örnek alarak devam ettirdi. Küçüğü de abisini örnek alarak devam ettirdi. Biz önce çocukların sosyalleşmesini istiyorduk. En büyük amacımız buydu. Topluma faydalı birer bir birey olmalarını istiyorduk. Çok şükür satranç sayesinde de amacımıza ulaştık.” diye söyledi.

GENÇ: SATRANÇ AİLEMİZİN BİR PARÇASI OLDU
 

Anne Seval Genç, “ Satranç ailemizin bir parçası oldu. Yaşam biçimimiz oldu. Çocuklarım sürekli boş zamanlarında satranç oynuyorlar. Bende onlarla gurur duyuyorum. Tüm çocuklara da tavsiye ediyorum.” diye kaydetti.



 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137