Ben değil biz anlayışı ile 2011 yılında yola çıkan Şavaklılar Derneği’nin ikinci dayanışma gecesi yoğun katılımla yapıldı.

Dayanışma Gecesine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları,MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Bilal Çoban,İyi Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Siyasi Partilerin il başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Şavak Der üyeleri ve davetliler katıldı.

NAİM DOĞAN : ŞAVAKLILAR ÜRETEN VE ÇALIŞKAN BİR TOPLUMDUR

Şavak Der yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sahneye gelen Şavak Der  Başkanı Naim Doğan,Şavaklılar’ın tüm bireyleri ile çalışan ve üreten bir topluluk olduğunu söyledi. Doğan, Elazığ ekonomisine katkı sağladıklarını kaydederek “ Şavaklılar üreten çalışkan bir topluluktur. Şavaklıların üretimi saymak ile sayacak olursak sadece iki kalemini söyleyelim. Sadece Elazığ ekonomisine katkısını söyleyelim. İki kalem de et ve peynir. Elazığ ekonomisine katkısı yaklaşık 600 milyon. Yani eski para ile 600 trilyon bir paradır” dedi.

NAİM DOĞAN: ŞAVAKLI MERHAMETTİR

Şavaklılar’ın vatansever olduğunu vurgulayan Naim Doğan, teröre karşı dik durduklarını söyleyerek “ Şavaklı vatanseverdir. Zor bir coğrafyada hayatlarını idame ediyorlar. Ama hiçbir zaman teröre bulaşmadılar. Terörün karşısında dimdik durdular ve bu uğurda bedel ödediler. Bu vesile ile bu uğurda şahadet şerbetini içen şehitlerimize köy koruyucularımıza Allahtan rahmet diliyorum. Şavaklı merhamettir. Bu öyle bir merhamettir ki Edirne’de bir kardeşinin parmağına diken batsa onun acısını yüreğinde hisseden bir topluluktur. Aynı şekilde Hakkari’de bir kardeşinin parmağına diken batsa onunda acısını yüreğinde hisseder. Çünkü Şavaklı yaratılanı severiz Yaradan’dan ötürü sözünün gereğini yerine getiriyor” şeklinde aktardı.

GÜRSEL EROL: ŞAVAKLILAR MİLLETİNE VE DEVLETİNE BAĞLI BİR TOPLUMDUR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Şavaklılar’ın vatanına milletine ve devletine bağlı bir toplum olduğunu söyleyerek “ Vatanına, Milletine ve Devletine bağlı bir toplum hepinizi canı gönülden kutluyorum. Bir toplumda vatan, millet ve devlet duygusu yoksa o toplumun değerleri yerle bir olmuştur. O toplum yıkılmaya yüz tutar. Bu anlamda Şavaklıları kutluyorum” dedi.

GÜRSEL EROL: SOKAKLARIN VE HALKIN VE MİLLETİN VEKİLİ OLARAK SİZLERİN ARASINDAYIZ

Erol, genel merkezlerin değil, sokakların ve halkın vekili olduğunu kaydederek, birlik beraberlik mesajı vererek “ Parlamentoda milletvekili görevini yürüten iki milletvekilliği anlayışı var. Bir genel başkanların ve genel merkezlerin seçtiği milletvekilliği var. Bir de bizim gibi halkın desteğini alarak milletin vekilleri var. Biz genel merkezlerin değil sokakların ve halkın ve milletin vekili olarak sizlerin arasındayız. Bizim görev yapma anlayışımız bu kentin sorunlarını karşı duyarlı davranmamızda ki en temel neden o. Milletin vekili olarak sizin için çıkmış, sizlerden birisi olduğunu unutmamış bir milletvekili olarak görev yapmaya çalışıyorum. Ben parlamentoda da ger fırsatta şunları ifade ediyorum. Diyorum ki ben devlet cumhuriyet geleneklerinden gelen bir siyasetçiyim. Partiler gelip geçicidir, devlet kalıcıdır. Siyaset kurumlarının ve siyasetin birinci önceliği önce devletimizi korumaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dayanışma gecesi Haşim ve Gülistan Tokdemir’in verdiği konserle devam etti.