Şavak Der üyeleri, Adıyaman’da, Kamışlı, Holholik, Turus, Bebek, Bahri, Karagöcek, Zag köylerinde yaşayan aşiret mensuplarının Atatürk Barajı’nın kenarında tertip ettiği şenliğe katıldı.

Adıyaman’da yaşayan Şavaklıların yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinliğe Elazığ, Erzincan, Tunceli illerinden de katılım oldu. Geleneksel hale gelen şenlikte büyük bir aile ve akraba topluluğu olan Şavaklılar hasret giderdiler.

Öğle  saatlerinde başlayan Şenlik öğle namazının toplu halde kılınmasının ardından kanaat önderlerinin konuşmalarıyla devam etti. Ardından Atatürk Barajı’nın eşsiz manzarasında yemekler yendi. Şenlik doğa yürüyüşü ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

DOĞAN: TÜRKİYE’DE  ÖRNEK GÖSTERİLEBİLECEK BİR FOTOĞRAFTIR

Etkinlikte söz alan Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan, "Şavaklılar hamuru, mayası, sevgi, saygı ve sadakatle yoğrulmuş büyük bir aile topluluğudur. Unutulmamalıdır ki kadim medeniyetimizin de temelini sağlam aile birlikteliği oluşturmaktadır. Ailedeki birlik ve dirlik beraberinde toplumuza birlik ve dirliği getirir, toplumdaki birliktelik ise ülke birlikteliğine vesile olur. Bu bakımdan kültür ve medeniyetimizin yıkılmayan son kalesi olan ailemize sahip çıkmak hepimizin görevidir dedi. Toplum düzeni, birlik ve beraberlikle sağlanır.  Bu bağlamda  Şavak ailesinin birlikteliği ve sadakati Türkiye’de  örnek gösterilebilecek bir fotoğraftır" dedi.