Şavak Der tarafından iftar yemeği düzenlendi. Yemekte Şavaklılar, Çemişgezekliler ve Pertekli vatandaşlar bir araya geldi.

İftar yemeğine Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri, Şehit ve gazi aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAZEZ: SİZLERLE AYNI SOFRAYI PAYLAŞMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, “Gerçekten sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Birçok kardeşimizle tanışıyoruzdur, mutlaka müşerref olmuşuzdur. Tabi Çemişgezek, Pertek bizim için önemli yöreler. Çünkü Şavaklı vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerler. Biz Şavaklı vatandaşlarımızı vatanını milletini seven, çalışkan insanlar olarak biliyoruz o yüzden Şavaklı hemşehrilerimiz bizim için çok önemliler. Bugün Şehit ailelerimizde burada. Ben onları yad etmeden geçemeyeceğim. Eğer bugün bu ülkede, güzel ülkede güzel bir şekilde yaşayabiliyorsak, iftarımızı hep birlikte kardeşçe açabiliyorsak aziz şehitlerimizin ve kıymetli gazilerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Ben bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Naim Hocama, dernek yönetim kutulumuza ve şehit, gazi ailelerine katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

UZUN: ALLAH BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN

MÜSİAD Eski Başkanı ve iş adamı Hasan Uzun, “Geldiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, bozmasın” dedi.

ALATAŞ: ŞAHSIM, YÖNETİM KURULUM VE ŞEHİT AİLELERİ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alataş, “Öncelikle vatanımızın bekası, birliğe ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını hiç çekinmeden feda ederek Peygamberlikten sonra en ulvi makam olan Şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimize, polisimize ve güvenlik görevlilerimize, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır diliyorum, gazilerimizi şükranla yad ediyor, aileleriyle birlikte yaşamları boyunca sağlık ve mutluluklar diliyorum. Elazığ ili Şavaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Naim Doğan’ın bizleri bugün verilen iftar yemeğine Şehit ailelerini davet ederek bizleri onure ettiklerinden dolayı başkanımıza, yönetim kuruluna şahsım, yönetim kurulum ve şehit aileleri adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DOĞAN: YEMEKLERİMİZ HER ZAMAN ANLAMLI BİR HALE GELECEKTİR

Şavak Der Başkanı Naim Doğan, “Geleneksel hale gelen bir iftar programında bir kez daha üyelerimizle bir araya geldik. Tabi Şavak Derneği Ramazan ayını dolu dolu yaşamaktadır. Bir taraftan şu ana kadar ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik çalışmalarımız oldu. Yaklaşık şu anda 150 aileye gıda yardımlarımız Şavaklılar Derneği tarafından dağıtıldı ve çalışmalar halen de devam ediyor. Bugünde üyelerimizle ve Şehit, gazi aile yakınlarıyla iftarda bir araya geldik. İftarımızı biraz daha anlamlı bir hale getirmiş olduk. Ben Sayın Elazığ Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanıma da teşekkür ediyorum. Lütfettiler iftar programımıza üyeleriyle beraber iştirak ettiler. Şeref duyduk, çok memnun olduk. İnşallah bütün iftar yemeklerimiz böyle her zaman anlamlı bir hale gelecektir” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL