İşlerinin yolunda olmamasından ve vatandaşların sebze halinden alış veriş yapmamasından şikayetçi olan sebze hali esnafları durumlarından şikayetçiler.

“SEBZE HALİ TAŞINDIKTAN SONRA İŞLERİMİZ DAHA DA AZALDI”

Sebze Hali Esnafı, “İşlerimiz hiç yok, piyasalar çok durgun. Büyük AVM’ler açıldı. Onlar mallarını hep dışardan getiriyorlar. Büyük AVM’lerin hiç birinin Elazığ’a hiçbir faydası yok. Kalan dört, beş tane bakkal dükkanı. Onlarda zaten her arkadaşımıza bir ya da iki tane düşüyor. Özellikle hal taşındıktan sonra işlerimiz daha da azaldı.” ifadelerini kullandı.

Hal esnafı, Elazığ’daki üretimsizlikten ve büyük marketlerden şikayetçi.

“KÖYLÜLER DE BOŞ”

Sebze Hali Esnafları, “İnanlar ağır insanlar insanlar oturmayı tercih ediyor, çalışmıyorlar. Köylüler de boş. Örneğin kuru soğanı Ankara’dan, Manisa’dan alıyoruz. Bizim Elazığ yerli soğanının burada kilosu bir buçuk lira. Vatandaş arıyor ama bulunamıyor. Gerçekten mesela bu insanlar madem Elazığ’da para kazanıyor, buradan geçiniyorsa gelip diğer malları da sebze halinden alsınlar” şeklinde ifadede bulundular.

Hal esnafı doğalgazın olmaması ve sıkça yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi.

“İŞÇİYİ KİMSE DÜŞÜNMEZ”

Isınma ve Elektrik Sorunlarının olduğunu belirten sebze hali esnafı, “Belediyeden bir isteğimiz var. Doğalgazın bu tarafa geldiği zaman buraya da doğalgaz çekilmesi. Sabah erken saatlerinde bizim işlerimiz oluyor ama elektriklerimiz kesiliyor. Sıkıntı bitecek durumda değil. Şimdi hal içerisinde bir gün bizde tatil hakkımız var. Yeni başladı ama 1 aydır bir randıman alınamadı. 2. Bir oylama yapılsın istiyoruz. İşçiyi kimse düşünmez” ifadelerini kullandılar.

“İŞLERİMİZ İYİ DEĞİL”

Onlar kazanamamaktan, hallerinden şikayetçiler, seslerini yetkililere duyurma gayretindeler.

Şikayetçi Olan Sebze Hali Esnafları, “Herkes mustarip. İşlerimiz de iyi değil. Dükkan kiralarımızı ödeyemiyoruz. Verdiğimizi alamıyoruz. Aldığımızı da veremez duruma geldik. İşlerimiz yazın biraz iyiydi köylü malından dolayı ama şimdi yok. Sabahları bazen müşteriler geliyor daha sonrasında iş yapamıyoruz. Bunların sebebi ise AVM’ler ürünlerini dışarıdan getiriyorlar” şeklinde ifade ettiler.