Elazığ’da hizmet veren sebze üreticileri fiyatlarda yaşadıkları sorunların çözülmesi için Elazığ Sebze Hali’nde bir araya gelerek Elazığ Sebze Hali Başkanı Rıza Gündüz ile görüştü.

Üreticilerin yaşadığı mağduriyetleri paylaşan Altınova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Burak Ateş, yetiştirdikleri ürünlerden kar edemediklerini söyledi.

ATEŞ: BU SIKINTILARI GİDERMEK İÇİN TOPLANDIK

Başkan Ateş, “Uzun bir süredir salatalık üreticileri büyük bir sıkıntı yaşıyor. Piyasanın çok çok altında fiyat teklifi alıyorlar. Buda bizi rahatsız ediyor. bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıları gidermek için toplandık. Gerekeni hal başkanına da bildirdik. O da ilgileneceğini söyledi. Maliyetimiz çok yüksek. Maliyetimiz yüksek olduğu için üretim yapamıyoruz. Yapsak bile satışını yapamıyoruz. Bu bölgede 2 bin dönüme yakın sera ekilişi var. Ama ekilişin yüzde 90’ı Elazığ haline giriyor. Elazığ haline girdiği için piyasa kaldırmıyor” dedi.

Başkan Ateş, şehir dışından Elazığ’a getirilen ürünlerin de üreticileri olumsuz etkilediğini kaydetti.

Sebze üreticisi Nahit Erbek, sorunlarına çözüm bulunması için yetkililere seslendi.

ERBEK: ZAMLARIN ALTINDA BİZ EZİLİYORUZ

Erbek, “Elazığ’ı besleyen Yurtbaşı beldesidir. 2 bin dönüm sera Yurtbaşı’nda var. Milyonlarca ton seradan üretiliyor. Gübre fiyatları yüzde 300, sera örtüsü fiyatları yüzde 400, sera klipsi (tutacak) yüzde 200 zamlandı. Bu zamların altında biz eziliyoruz. Ürünümüz geçen yılla aynı fiyata satılıyor. Bize kolaylıklar sağlasınlar” dedi.