Seçim Güvenliği Toplantısına Vali Kaldırım da Katıldı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da katıldığı Seçim Bölge Güvenlik Toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölge valileri, jandarma komutanları ve emniyet müdürlerine YSK’nın genelge ve kararlarını sürekli takip edip, buna göre hareket etmeleri talimatını verdi.

Seçim Güvenliği Toplantısına Vali Kaldırım da Katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’de düzenlenen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’na katıldı. Bakan Soylu, bir otelde yapılan toplantıda, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Mardin valileri, il jandarma komutanları ve emniyet müdürlerine hitaben konuştu.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle Bölge Güvenlik Toplantıları’nın yapıldığını belirten Soylu, dün terör örgütüne mensup bir siyasi partisinin temsilcisinin Şırnak Valisini köylere gitmesi nedeniyle tehdit ettiğini ifade etti.

Bunun çok eskide kaldığına dikkat çeken Bakan Soylu, terör örgütlerinin diliyle ve tavrıyla devlete kafa tutmaya çalışanların ne hale geldiğinin apaçık ortada olduğunu vurguladı.

“VATANDAŞIMIZ KENDİ HÜR İRADESİYLE OYUNU VERECEKTİR”

Seçimin terörizme edilmeye çalışılacağına işaret eden Soylu, “Bizim yapmamız gereken güveni temin edebilecek adımları atmaktır. Bu da sizin sorumluluğunuzdadır. Bunun için gitmedik yer bırakılmayacak. Çünkü bu memleket bunun acısını çok çekti. Onlar istiyorlar ki, terör örgütünün talimat verdiği adamlar görev yapsınlar, istedikleri gibi tehdit etsinler, biz de aval aval bakalım. Öyle bir Türkiye kalmadı, herkes bunu böyle bilsin. ‘Terör örgütüne yaranacağım’ diye söz söylemeye çalışanlara güvenlik gereği olarak gerekli cevabı vermek zorundayız, vatandaşımız da kendi hür iradesiyle oyunu verecektir. Eski Türkiye manzaralarını ve alışkanlıklarına kendi zihinlerinde tekrar yaşatmak isteyenler hep olacaktır. Bunun için biz elimizden geleni yapacağız” dedi.

Seçi kampanyası süresinin çok kısa olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu,“Seçim güvenliği konusu Türk demokrasinin en başarılı olduğu konulardan biridir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2018, 14:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

YAKIŞIR ELAZIĞIMIZIN KRAL GAKKOŞ VALİSİNE SAYGILARIMLA İYİKİ VARSINIZ.

SIRADAKİ HABER

banner137